Buurtsuper Sindron bijna klaar voor herstart
ELINE DRIES POPELT OM WEER IN WINKEL TE MOGEN WERKEN

Buurtsuper Sindron bijna klaar voor herstart

Nog ruim twee weken moeten ze geduld oefenen, maar dan gaan voor de inwoners van Zenderen de deuren weer open van Buurtsuper Sindron. Medewerkers van zorginstelling Aveleijn, die zich in elk geval voor de komende twee jaren garant heeft gesteld voor het exploiteren van de supermarkt, zijn momenteel druk doende de schappen te vullen voor een hopelijk succesvolle herstart. Vanaf 13 november zijn de klanten weer welkom.

In de multifunctionele accommodatie gaan cliënten met een verstandelijke beperking onder begeleiding van de ‘vaste gezichten’ Nikki Westerhof en Jay Huijbens werken in de winkel. “Een mooie uitdaging”, vindt manager Joyce van Rees van Aveleijn. “We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met onze buurtsuper in Lonneker”, vertelt ze. “Die loopt als een trein. Een buurtsuper draagt bij aan de leefbaarheid van een dorp. Je kunt er immers je eerste levensbehoefte halen, waardoor je misschien wel langer in je eigen, vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Tegelijkertijd biedt de winkel voor onze cliënten een prachtige mogelijkheid om mee te draaien in de samenleving.”

 

Bevoorraad vanuit Lonneker
Buurtsuper Sindron, die de naam blijft behouden, wordt bevoorraad door de buurtsuper uit Lonneker die draait onder de vlag van Spar. “Dat betekent dat klanten straks ook in Zenderen het huismerk van Spar kunnen vinden”, legt Joyce uit. “Voor versproducten als brood is ondertussen de samenwerking met bakker Schabbink uit Saasveld beklonken."

Eline Dries uit Zenderen nam donderdag samen met haar moeder Ingrid alvast een kijkje bij de supermarkt aan de Prinsenweg, waar ze stage liep tot deze in mei van dit jaar vanwege geldgebrek werd gesloten. Hetzelfde overkwam haar bij een volgende stage in het ZGT, waar ze mocht meewerken aan een programma digitalisering. De heropening van Buurtsuper Sindron kon voor haar niet op een beter moment komen. “Het is hartstikke fijn dat ik hier weer mag gaan werken”, glundert Eline, die meteen beste maatjes is met de twee nieuwe begeleiders (bovenste foto's).

Vanaf medio november levert ze een dag in van haar verblijf bij café de Ster, waar mensen met een verstandelijke beperking een zinvolle en aangename dagbesteding wordt geboden. Daar is ze momenteel nog vierenhalve dag per week actief. “Daar help ik met het zetten van speciale koffie in het café en bij het maken van lekkere broodjes. We maken veel schilderijen en nu zijn we heel druk met het schilderen van 350 tassen voor kerstpakketten.”
 

Zes dagen per week open
Buurtsuper Sindron Aveleijn gaat zes dagen per week om 8.30 uur open, van maandag tot en met vrijdag tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur . “We draaien geen koopavonden”, aldus Joyce van Rees. “Wel zijn we de opzet van een bezorgdienst aan het verkennen.”

“Misschien mogen we dan ook weer boodschappen brengen bij de nonnen in het klooster”, verheugt Eline Dries zich op het vooruitzicht. Joyce van Rees weer: “Als de winkel één keer loopt, gaan we kijken wat we verder kunnen betekenen voor het dorpscentrum. Uitgangspunt is dat de bestaande gebruikers er hun activiteiten blijven draaien.”

“Geweldig”, vindt Ingrid Dries. “Dat levert mooie contactmomenten op voor de ouderen in Zenderen én de cliënten van Aveleijn.” De bedoeling is dat de twee vaste medewerkers Nikki Westerhof en Jay Huijbens van Aveleijn zich vanaf 1 december ook gaan bekommeren over de multifunctionele ruimte van Sindron. Kinderopvang Duimelot en BSO Hand in Hand zijn ondertussen al verhuisd naar lokalen van de in hetzelfde pand vertoevende Stephanusschool.

Voordat de winkel op maandag 13 november na bijna een halfjaar weer klanten ontvangt, wordt Buurtsuper Sindron Aveleijn op vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur officieel geopend in het bijzijn van genodigden. (WP)
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ferdinand — 27 okt 2017
Eindelijk kan ik weer aan het werk na lang thuis

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020

Zondag zijn de winkels weer open

Ook voor de winkeliers zijn het geen gemakkelijke tijden. Zo zijn sinds vorige week ook de...
22-10-2020

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen...
14-10-2020

Horeca Borne reageert gelaten

Tot een van de meest opvallende maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge...
14-10-2020

Dorset zet Koeien van Jelle ‘op de kaart’

Enkele maanden geleden kruisten de paden van Jelle Hidma, boer in Twekkelo, en Willem Dankers,...
10-10-2020

Supermarkten hanteren ‘ouderenuurtjes’

De verscherpte coronamaatregelen brengen ook met zich mee dat de supermarkten hun openingstijden...
05-10-2020