Borhave bij SEW naar eerste zege
29-10-2017
BORNSE HANDBALSTERS GEVEN VOOR RUST VEROVERDE VOORSPRONG NIET MEER WEG

Borhave bij SEW naar eerste zege

De handbalsters van Borhave deden zaterdagavond in het Westfriese Nibbixwoud goede zaken in de eredivisie. Tegen SEW werd met 28-31 gewonnen, na een 12-14 voorsprong bij rust. Het betekende de eerste competitiezege van Borhave in dit seizoen. De ploeg van coach Rik Philips staat na drie speelronden zesde en kan die positie volgende week zondag verbeteren als staartploeg E & O in sporthal 't Wooldrik op bezoek komt.

Na een gedwongen rustperiode van twee weekenden, waarin voor topteams Europese bekertoernooien op het programma stonden, hervatte Borhave de competitie zaterdag tegen een tegenstander waarvan vorig seizoen zowel uit als thuis nipt was verloren.
Aan het begin van de wedstrijd liet Borhave onmiddellijk zien dit niet nog een keer te willen laten gebeuren. Het nam binnen acht minuten een voorsprong van 2-5.

De thuisploeg veerde echter op en via 5-5 liep SEW zelfs uit naar een voordelige marge van drie treffers. Borhave kreeg in die fase vooral door onnauwkeurig spel enkele breaks tegen. Het herstelde zich echter al snel weer en herstelde vijf minuten voor rust het evenwicht: 10-10. Onder meer omdat Lisanne Legtenberg twee doelpunten scoorde terwijl de bezoekers in ondertal speelden, kon Borhave via een strafworp 12-14 op slag van rust de stand halverwege op 12-14 bepalen.

Scoren op verjaardag
In de tweede helft vierde Nina Lansink Rotgerink haar achttiende verjaardag met het scoren van de 12-15 via een break. Borhave behield aanvankelijk de voorsprong, maar na tioen minuten kwam SEW weer langszij: 19-19. Er ontspon zich een afwisselende wedstrijd, waarbij beide ploegen om beurten de leiding namen. Dat bleef zo tot 26-26.

Met nog zes minuten te gaan gaf Borhave nogmaals gas en nam het weer afstand, deze keer definitief. De eindstand op het scorebord was 28-30, maar waarschijnlijk werd een treffer van Tara Grashof een minuut voor tijd niet geregistreerd. De scheidsrechters noteerden 28-31 als eindstand.
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024