NEO pakt in slotfase toch drie punten
29-10-2017
NADAT DSVD 0-2 ACHTERSTAND HEEFT WEGGEWERKT ALSNOG ZEGE: 2-4

NEO pakt in slotfase toch drie punten

NEO heeft zich in de derde klasse A goed herpakt na de eerste competitienederlaag van vorige week tegen Barbaros. De ploeg van trainer Jan Willem van Holland won zondag in Deurningen met 2-4 van DSVD. Het was in de vijfde ontmoeting van dit seizoen de vierde zege voor de Bornenaren, die met 0-2 de leiding namen, DSVD langszij zagen komen, maar in de slotfase alsnog de drie punten veilig stelden.
 

Onder herfstachtige omstandigheden maakten windkracht 5) en het de regen van de nacht ervoor doorweekte veld het lastig om verzorgd voetbal te spelen. Vooraf was bekend dat DSVD een opportunistische spelwijze hanteert en dat was met deze weersomstandigheden zeker een voordeel voor de gastheren.
 

Bovenliggende partij
De eerste ‘kans’ was ook voor de Deurningers, want al in de tweede minuut werd een voorzet vanaf rechts niet op waarde geschat en was het eerste gevaar geweken. In de daarop volgende tegenaanval werd NEO voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Jochem miste het doel maar dit was gelijk het startsein voor een enerverende eerste helft waarin NEO de absoluut bovenliggende partij was.
 

Het was daarom logisch dat de openingstreffer van een Bornse voet kwam. Mauro Lohuis leverde een perfecte voorzet af, die door Rick ten Tusscher (rechts hiernaast) op waarde werd geschat: 0-1. Vanaf de aftrap kreeg DSVD een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar de goed ingeschoten bal werd voortreffelijk onschadelijk gemaakt door Bob Peterman.
 

In de 21ste minuut stuurde Pascal van Berkum met een prima actie drie man het bos in, waarna Ron Spoler een geweldige voorzet afleverde (of was het toch een schot op doel?) die door Jochem Stam (links op foto hierboven) op magistrale wijze tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-2. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar hoe anders kan het lopen. Na nog een kleine tien minuten het spel te hebben gecontroleerd, zorgde een misverstand in de defensie ervoor dat de gastheren op een wel simpele wijze terug in de wedstrijd konden komen: Na slecht uitverdedigen door het centrum kon spits Paul Eshuis van DSVD simpel de 2-1 aantekenen.

Teenlengte te kort
In principe was er nog niet veel aan de hand. Rick ten Tusscher verscheen door een mooie steekpass van Tim Bijker vrij voor de doelman, maar kwam een teenlengte tekort. Enkele minuten later kreeg wederom Ten Tusscher de kans om de wedstrijd in het slot te gooien na een blunder in de Deurningse defensie. Op het moment suprême gleed hij echter onderuit, waar hij de bal voor het intikken had.
Een minuut voor de thee haalde Jochem Stam nog een keer geweldig uit, maar hij zag zijn inzet uiteen spatten op de paal. Dit was gelijk het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf.
 

De tweede helft kwam DSVD met Mark Jan Fledderus op de proppen. De ex-prof van onder meer FC Groningen, Heracles en Roda JC speelde tot nu weliswaar niet vaak voor de Deurningers maar zette wel gelijk zijn stempel op het spel van de thuisclub. De gastheren leefden gelijk op en dat werd al in de 46ste minuut duidelijk toen Bauke Seiger vanaf de linkerkant de bal vanaf een meter of 25 snoeihard in de verre kruising kegelde: 2-2. Een zondagsschot.

Hierna ging Neo mee in het spel dat de gastheren op de mat legden: lange ballen en zelden naar voetballende oplossingen zoeken. In de 55ste minuut ontsnapt NEO aan een achterstand toen spits Paul Eshuis een perfecte voorzet net niet tot doelpunt kon promoveren.
 

In de 66ste minuut kwam Wout Deterd in het veld voor Tim Bijker. Enkele minuten later werd NEO een glaszuivere penalty onthouden, toen een verdediger de bal duidelijk met zijn hand speelde, maar de scheidsrechter niet thuis gaf.

Mooie rush
Uit de tegenaanval een gevaarlijke situatie voor het NEO-doel, maar de bal caramboleerde via Robin Oude Kamphuis net naast. Twee minuten later werd een vrije trap van Mark Jan Fledderus onschadelijk gemaakt door Bob Peterman. Dit was gelijk het laatste wapenfeit van de Deurningers. In de 78ste minuut lanceerde Ron Spoler Pascal van Berkum (links en rechts op onderste foto) en deze liet na een mooie rush de 2-3 aantekenen. Direct hierna kreeg Rick ten Tusscher een kopkans, maar zijn inzet belandde net naast de verkeerde kant van de paal. Het was de laatste actie van Ten Tusscher, die daarna uitstekend werd vervangen door Jesse Keur.
 

DSVD zette hierna nog even aan voor een slotoffensief, maar kon niet echt gevaarlijk meer worden. Sterker nog: Ron Spoler kon in de 84ste minuut een perfecte counter net niet omzetten in een doelpunt omdat de keeper met een uiterste krachtinspanning de bal nog kon keren. Een minuut later zag Mauro Lohuis de goalie te ver voor zijn doel staan en mikte vanaf 35 meter perfect, maar de sluitpost kon met zijn vingertoppen toch nog redding brengen. Twee minuten later werd de wedstrijd alsnog beslist. Mauro Lohuis brak uit, behield het overzicht en stelde Ron Spoler in staat om de 4-2 binnen te tikken.
 

Al met al een enerverende, maar geen al te beste wedstrijd. Maar als je dan als verdiende winnaar van het veld stapt mag je als NEO toch best tevreden zijn.

Bovenste foto © Gerard Schwering

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 30 okt 2017
Wederom 3 punten in de pocket.
We doen nog steeds mee voor een periode.
As zondag thuis tegen Avanti Enschede.
Wij supporters links van de tribune komen jullie wederom steunen!
Succes boys.......

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024