Apollo 8: eindelijk winst in vijfsetter
31-10-2017
VOLLEYBALDAMES MAKEN TEGEN PDK HUIZEN EINDE AAN OBSESSIE

Apollo 8: eindelijk winst in vijfsetter

Na twee wedstrijden te hebben gespeeld om de nationale volleybalbeker mochten de dames van Ecare Apollo 8 zaterdag proberen de uitwedstrijd tegen PDK Huizen in de topdivisie winnend af te sluiten. Dat lukte met 2-3, waardoor Apollo 8 eindelijk een vijfsetter naar zich toe trok en een obsessie van zich afwierp.

Veel supporters en een trommel waren mee naar Huizen gekomen om de ploeg van de coachende broers Bart en Thijs Oosting te ondersteunen. Drie kill blocks van Laury Donker (foto boven met nummer 3) binnen de eerste vijf punten zorgden voor een goed begin. De hele set bleef er een verschil van ongeveer twee punten op het scorebord staan in het voordeel van Apollo 8. Door goede spreiding en afwisseling in de aanval kenden de gasten met 21-25 een prima start.

Harde bal op het oog
De tweede set verliep aanvankelijk zoals de eerste. Maar halverwege deze puntenreeks kreeg Esther Huls (rechts) een hard geslagen bal op haar oog. Dat leverde haar zoveel last op, dat ze niet verder kon spelen. Apollo kwam een paar punten achter, maar slaagde er nog wel in op 20-21. De bezoekers konden het karwei echter niet afmaken en via de cijfers 25-21 kwam PDK Huizen langszij.

Ecare Apollo 8 herstelde zich kranig en speelde in set prima volleybal. “Er werden weinig fouten gemaakt en kansen werden benut”, meldt Ilona ter Avest. “We hadden steeds een ruime voorsprong en wonnen deze set met 15-25.”

De vierde set was het tegenovergestelde van de derde. Ter Avest: “PDK Huizen begon goed. We kwamen al snel op een achterstand en konden deze niet meer wegwerken.” Met 25-15 was de balans weer in evenwicht.
Op naar de beslissende vijfde set derhalve. Ilona ter Avest: “Omdat we dit seizoen al een aantal vijfsetters speelden die we niet konden winnen, werd het tijd daar maar eens verandering in te brengen. We moesten rustig blijven, scherp zijn en kansen benutten. We begonnen geconcentreerd aan deze laatste set en konden dit goed doorzetten. Door een paar aardige kill blocks en goed afgemaakte ballen aan het net konden we deze voor ons beruchte vijfde set gelukkig winnend met 7-15 afsluiten.”

Geslaagde jeugdclinic
Het eerste damesteam van Ecare Apollo 8 hield begin vorige week een geslaagde clinic voor jeugdleden van Ecare Apollo 8. Mini’s niveau 6 en meisjes B en C werden per brief uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement. Liefst 71 jeugdleden maakten gebruik van de per brief verstuurde uitnodiging.

Na genoten te hebben van een gezonde lunch met fruit en voldoende broodjes, beschikbaar gesteld door sponsor Plus Huls van den Nieuwboer, trainde de jeugd twee uur lang onder leiding van de coaches en zeven speelsters van dames 1. Er waren vijf onderdelen waarin gerouleerd werd.

De jeugdleden hebben ervaren wat er zoal komt kijken bij trainingen. Voor veel van hen was dit een eyeopener en een extra motivatie om door te gaan met volleybal.

Zaterdag 4 november ontvangen de dames van Ecare Apollo 8 om 19.00 uur in De Veste SV Dynamo Apeldoorn.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020