Apollo 8: eindelijk winst in vijfsetter
31-10-2017
VOLLEYBALDAMES MAKEN TEGEN PDK HUIZEN EINDE AAN OBSESSIE

Apollo 8: eindelijk winst in vijfsetter

Na twee wedstrijden te hebben gespeeld om de nationale volleybalbeker mochten de dames van Ecare Apollo 8 zaterdag proberen de uitwedstrijd tegen PDK Huizen in de topdivisie winnend af te sluiten. Dat lukte met 2-3, waardoor Apollo 8 eindelijk een vijfsetter naar zich toe trok en een obsessie van zich afwierp.

Veel supporters en een trommel waren mee naar Huizen gekomen om de ploeg van de coachende broers Bart en Thijs Oosting te ondersteunen. Drie kill blocks van Laury Donker (foto boven met nummer 3) binnen de eerste vijf punten zorgden voor een goed begin. De hele set bleef er een verschil van ongeveer twee punten op het scorebord staan in het voordeel van Apollo 8. Door goede spreiding en afwisseling in de aanval kenden de gasten met 21-25 een prima start.

Harde bal op het oog
De tweede set verliep aanvankelijk zoals de eerste. Maar halverwege deze puntenreeks kreeg Esther Huls (rechts) een hard geslagen bal op haar oog. Dat leverde haar zoveel last op, dat ze niet verder kon spelen. Apollo kwam een paar punten achter, maar slaagde er nog wel in op 20-21. De bezoekers konden het karwei echter niet afmaken en via de cijfers 25-21 kwam PDK Huizen langszij.

Ecare Apollo 8 herstelde zich kranig en speelde in set prima volleybal. “Er werden weinig fouten gemaakt en kansen werden benut”, meldt Ilona ter Avest. “We hadden steeds een ruime voorsprong en wonnen deze set met 15-25.”

De vierde set was het tegenovergestelde van de derde. Ter Avest: “PDK Huizen begon goed. We kwamen al snel op een achterstand en konden deze niet meer wegwerken.” Met 25-15 was de balans weer in evenwicht.
Op naar de beslissende vijfde set derhalve. Ilona ter Avest: “Omdat we dit seizoen al een aantal vijfsetters speelden die we niet konden winnen, werd het tijd daar maar eens verandering in te brengen. We moesten rustig blijven, scherp zijn en kansen benutten. We begonnen geconcentreerd aan deze laatste set en konden dit goed doorzetten. Door een paar aardige kill blocks en goed afgemaakte ballen aan het net konden we deze voor ons beruchte vijfde set gelukkig winnend met 7-15 afsluiten.”

Geslaagde jeugdclinic
Het eerste damesteam van Ecare Apollo 8 hield begin vorige week een geslaagde clinic voor jeugdleden van Ecare Apollo 8. Mini’s niveau 6 en meisjes B en C werden per brief uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement. Liefst 71 jeugdleden maakten gebruik van de per brief verstuurde uitnodiging.

Na genoten te hebben van een gezonde lunch met fruit en voldoende broodjes, beschikbaar gesteld door sponsor Plus Huls van den Nieuwboer, trainde de jeugd twee uur lang onder leiding van de coaches en zeven speelsters van dames 1. Er waren vijf onderdelen waarin gerouleerd werd.

De jeugdleden hebben ervaren wat er zoal komt kijken bij trainingen. Voor veel van hen was dit een eyeopener en een extra motivatie om door te gaan met volleybal.

Zaterdag 4 november ontvangen de dames van Ecare Apollo 8 om 19.00 uur in De Veste SV Dynamo Apeldoorn.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021