Foutparkeerders ‘op de bon’
GEMEENTE NEEMT VOORALSNOG 22 FIETSEN IN BESLAG OP STATION

Foutparkeerders ‘op de bon’

Vorig jaar werd het foutparkeren van de fietsen bij het station nog op een ingetogen wijze aangepakt. De boosdoeners kregen een labeltje aan het stuur bevestigd met daarop de waarschuwing dat ze in overtreding waren en het vriendelijke verzoek een volgend keer hun tweewieler wél in de daartoe -en toen net vernieuwde- rekken te stallen. “Wij gaan nu wat strenger te werk”, aldus Stephan Bartelink, een van de boa’s binnen de gemeente.

 

Samen met zijn collega Martheo Stoel brengt hij dinsdagmorgen 22 fietsen in kaart, die buiten de vakken en bij de kaartjesautomaat zijn geplaatst. Ze coderen de fietsen naar merk, kleur, eventuele bijzonderheden en framenummer en maken er een foto van. Even later worden de fietsen op een vrachtwagen van Twente Milieu gezet, die ze zal afvoeren naar de stalling in het gemeentehuis.

 

Volgens Bartelink kunnen de eigenaren daar hun fiets weer ophalen, tegen een betaling van 22,50 euro, plus één euro extra voor elke dag dat de fiets daar blijft. “Is de fiets na dertien weken nóg niet afgehaald, dan gaat ‘ie naar de Kringloop, daar weten ze er wel raad mee.” Ook in het voorjaar heeft de gemeente al een soortgelijke actie uitgevoerd. “Blijkbaar is het zo af en toe nodig”, aldus de boa. “Er staan voldoende waarschuwingsborden, maar de fietsers negeren het gewoon.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Stef — 01 nov 2017
@Peter Ory, volgens mij heeft Borne het redelijk voor elkaar met de fietsenstalling. Het artikel dat jij plaatst is gebaseerd op heel Nederland en wil niet zeggen dat Borne er te weinig heeft.

Ik vind het direct zonder waarschuwing beboeten van foutparkeerders op het station echt een goed initiatief. Want het zijn gewoon de 'luie' mensen die geen enkele stap te veel willen zetten (of dit niet kunnen, omdat ze te laat van huis zijn vertrokken) die daar de fiets parkeren.!!

@ Bolscher, rijden inderdaad veel scooters op de F35, maar het is een beetje krom dat je er in Hengelo wel op mag met de scooter (geen bord dat aangeeft dat het niet mag) en in Borne er ineens wel zo'n bord voorbij komt.
Maar ik ben het met je eens dat wanneer het allemaal duidelijk is aangegeven dat ze dezelfde methode als op station moeten gebruiken. Eerst waarschuwen en na enkele weken/maanden direct bekeuren. Dan is de F35 binnen no-time scooter-vrij denk ik :)
Peter Ory — 01 nov 2017
https://www.nu.nl/reizen/4987907/fietsenstalling-bij-treinstation-biedt-reizigers-weinig-plek.html
Nathan — 01 nov 2017
@pb daar heb je helemaal gelijk in.
Wat ik wel vaak zie is dat er ook gele platen en ook motoren op de F35 rijden.
Op zich heb ik daar persoonlijk geen probleem mee, wel als ik niet de ruimte als fietser krijg. Bijvoorbeeld bij het viaduct over de A1, daar is het gewoon smal. Ik weiger voor een brommer te stoppen omdat die zonodig daar langs wil en de complete breedte pakt en dit met harde snelheid.
De snelheidsverschillen gelden voor alle voertuigen, ook speedelec, we zullen het toch samen moeten doen daar.
pb — 01 nov 2017
Scooter met blauw kenteken mag daar gewoon rijden, wat is jou probleem ???
Bolscher — 31 okt 2017
Daar zijn ze druk mee maar op klachten van scooters op de F35 doen ze niets alleen maar standaard mails van de gemeente we zijn bezig om te kijken of we camera.s kunnen plaatsen en we hebben geen genoeg boa.s nou dat laatste snap ik pff belachelijk

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024