Dames Apollo 8 vloeren koploper Dynamo
04-11-2017
NA 3-1 ZEGE OP PLOEG UIT APELDOORN NU DERDE IN TOPDIVISIE

Dames Apollo 8 vloeren koploper Dynamo

De volleybaldames van Ecare Apollo 8 trakteerden het thuispubliek zaterdag op een mooie verrassing. Ze vloerden koploper Dynamo Apeldoorn na een meeslepend gevecht met 3-1 en klommen daardoor naar de derde plaats op de ranglijst. Apollo 8 hoefde alleen de tweede set in te leveren, maar herstelde zich vorstelijk na de afgetekende 12-25 in die puntenserie. Het won verdiend met 25-21, 12-25, 25-22 en 25-21.

De zege een stunt noemen ging Bart Oosting te ver. De coach: “Dat denk ik niet. We hebben tot nu toe deze competitie laten zien dat we hele hoge pieken kunnen halen en hebben onszelf vandaag beloond. We hebben Dynamo ongelooflijk intensief geanalyseerd en wisten waar we ze blokkerend en aanvallend pijn konden doen.”

Apollo 8 moest het initiatief in het eerste deel van de openingsset veelal aan de bezoekers laten, maar het kwam enkele malen knap van een achterstand terug. Bij 16-14 had het team van de broers Bart en Thijs Oosting een gaatje van twee punten geslagen, dat het vervolgens niet meer prijs gaf. Bij 25-21 was de eerste klap uitgedeeld.

Nauwelijks been aan de grond
Dynamo sloeg keihard terug, want in de tweede omloop kreeg Apollo 8 nauwelijks een been aan de grond. “We hadden geen antwoord op de enorme servicedruk van Dynamo”, erkende Bart Oosting. Het leidde tot veel matige stops en mede daardoor een zwakke passing. Met 12-25 herstelde Dynamo het evenwicht op overtuigende wijze.

Het betekende echter niet dat Ecare Apollo 8, waar Esther Huls waarschijnlijk na haar oogblessure maandag weer bij de groep aansluit, daardoor ontmoedigd raakte. Integendeel, het beet zich gesteund door onder meer sfeerorkest De Nottenkrakers, steeds beter vast in de tegenstander die alleen bij 7-7 en 17-17 de gelijke was, maar voor het overige gedwongen werd achter de feiten aan te lopen. Benthe Olde Rikkert serveerde de set uit bij 25-22.

Na een voortreffelijke start van de vierde set (6-1), kwam Dynamo puntje voor puntje terug tegen Apollo 8, dat bij 16-18 een tweede time-out nodig had om de rijen nog een keer te sluiten. Ook dit keer mocht Benthe Oude Rikkert de beslissende opslag verzorgen, die De Veste veranderde in een feestzaal: 25-21.

Hoofdrol Lieke Hilgenberg
Een hoofdrol was zaterdag weggelegd voor libero Lieke Hilgenberg (rechts) die de onmogelijkste ballen van de vloer haalde en er meestal ook nog in slaagde daarmee een mooie basis te leggen voor weer een geslaagde aanval. Met de killblocks van vooral Laury Donker, de rake klappen van Antoinette Posthuma en een fraaie serie tactische ballen van Manon van ’t Rood (op foto hierboven met nummer 12) had het voor elk punt strijdende Apollo 8 meer dan voldoende mogelijkheden om Dynamo met gevarieerd spel te verrassen.

Bart Oosting: “Na die zwakke set herpakten we ons goed en na de derde set hebben we de lijn in de vierde goed doorgezet. Lieke Hilgenberg over haar ijzersterke optreden: “Ik vind het geweldig om die ballen van de grond te halen en vandaag ging dat inderdaad heel lekker. In deze competitie liggen de betere ploegen dicht bij elkaar en kunnen die elkaar heel moeilijk maken, maar het is natuurlijk wel heerlijk als je van de koploper wint.”

Het bevalt Lieke Hilgenberg, die aan haar eerste seizoen bezig is bij de Bornse volleybalvereniging, uitstekend. “We hebben een fantastische accommodatie en de groep is echt top. We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden en mede daardoor zijn we denk ik behoorlijk in staat een rol te spelen in de bovenste regionen van de Topdivisie.

Ook spelverdeler Manon van ’t Rood hield een heerlijk gevoel over aan de topper. “Ik zat echt in de schwung, jonge. Eindelijk… En dat tegen de nummer één, prachtig. Als we deze lijn kunnen doortrekken, denk ik dat we bij de beste drie kunnen eindigen. De tweede set was slecht, maar toen die erop zat hebben we de knop weer omgezet en wisten we dat de derde weer gewoon met 0-0 begon. We hebben keihard geknokt en elk puntje gevierd met elkaar.”

Heren kansloos tegen Dynamo 2
Voor de heren van Ecare Apollo 8 viel zaterdag uit bij koploper Dynamo Apeldoorn weinig eer te behalen. Het duel tussen de nummer een en nummer laatst van de ranglijst in de eerste divisie ging kansloos met 4-0 verloren via de setstanden 25-20, 25-15, 25-18 en 25-19. De ploeg uit Borne verzamelde in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen nog maar twee punten en heeft nu al een achterstand van zes punten op Scylla, dat voorlaatste staat maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. (WP) 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020