NEO laat kostbare punten liggen
05-11-2017
TOCH NOG PUNT IN SLOTFASE NA 2-0 ACHTERSTAND TEGEN AVANTI

NEO laat kostbare punten liggen

Coach Jan Willem van Holland van NEO betitelde de thuiswedstrijd tegen het fris spelende Avanti als het meest matige duel van dit seizoen tot nu toe. Vooral de wedstrijdinstelling voor de thee liet volgens hem te wensen over en daar had de oefenmeester absoluut een punt. NEO was niet scherp in de duels en liet de ploeg van Lars Weustink veel vrijheid. Na een 0-2 achterstand kwamen de gastheren alsnog op gelijke hoogte, maar ze raakten wel twee belangrijke punten kwijt.

Al na vier minuten leken de grensbewoners op voorsprong te komen, maar geheel vrij voor Bob Peterman werd de bal net naast geschoten. Dat bleek uitstel van executie want na tien minuten kwam die voorsprong er wel. Op uiterst dubieuze manier, dat wel. Een diepe bal viel net achter Steven Zonder en Robin Oude Kamphuis en in een poging de bal te verwerken belandde het leer op de arm van de aanvoerder. Als het al opzet was, dan gebeurde het ook nog eens ruim buiten het strafschopgebied. De zeer bijzondere scheidsrechter Dinkela besliste van grote afstand dat het voorval binnen de beruchte lijnen plaatsvond. Dat hij dat nooit kon zien, deerde Avanti uiteraard niet en het profiteerde vanaf elf meter dankbaar via Rick Bolkesteijn: 0-1.
 

Beter lot verdiend
In het restant van het eerste bedrijf was NEO veelal de bovenliggende partij zonder echt goed te spelen. Pascal van Berkum was dicht bij de gelijkmaker, maar schoot na een mooie kapbeweging op doelman Scholtens. Ook Jochem Stam moest op het laatste moment zijn meerdere erkennen in de sluitpost. Diverse andere qua opzet prima aanvallen strandden omdat de slotpass niet goed was. Vooral de fraaie actie van Ron Spoler op de achterlijn had een beter lot verdiend.
 

Nadat een vrije trap van Jochem Stam vlak voor de onderbreking net niet tot doelpunt verlengd kon worden, kwam Avanti op slag van rust op 0-2. Bjorn Tijhuis kreeg op een wat ongelukkige wijze ruzie met de bal en Lars Ungerer profiteerde koel.
 

NEO moest komen in de tweede helft en deed dat ook. Helaas voor de thuisclub gebeurde dat erg gehaast en het team creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. De grootste kwam al na vijf minuten toen Rick ten Tusscher in stelling gebracht werd door Pascal van Berkum. Doelman Scholtens was echter een fractie van een seconde eerder bij de bal. Nadat Jochem Stam een diagonale kopbal net naast zag gaan, kreeg Avanti zijn laatste kans van de wedstrijd via Ungerer. Zijn schot uit de draai ging rakelings naast.
 

Ruim tien minuten voor afloop, nadat aanvoerder Robin Oude Kamphuis naar het front was gestuurd, schoot Jochem Stam NEO weer in de wedstrijd. Zijn halve omhaal van een meter of zestien plofte prachtig binnen bij de tweede paal: 1-2.
 

Nog schepje bovenop
NEO gooide er nog een schepje bovenop en Avanti bleek kwetsbaar. Jochem Stam had twee minuten later bijna voor 2-2 kunnen zorgen, maar zijn aanname was slordig en de bal sprong weg. De volgende aanval leverde een hoekschop, op die door Robin Oude Kamphuis fraai verlengd werd tot de gelijkmaker: 2-2.
 

Er ontspon zich een spectaculaire slotfase waarin NEO ook nog de winst had kunnen pakken, ongeacht of dat verdiend zou zijn geweest. Pascal van Berkum schoot fraai op de lat en Rick ten Tusscher’s strakke schot kon met moeite tot corner worden verwekt door Scholtens. Arbiter Dinkela vond het na ruim een minuut blessuretijd welletjes en ook dat was opmerkelijk na vijf wissels en vier blessurebehandelingen.
 

Het werd 2-2 derhalve en NEO verdient een compliment voor de manier waarop het zichzelf weer in de wedstrijd knokte. Aan de andere kant laten tegenstanders als Avanti haarfijn zien dat niet scherp aan een duel beginnen fataal kan zijn en die les kan waardevol zijn de komende weken.
 

Averij in strijd om bovenste plaatsen
NEO liep dus averij op in de strijd om de bovenste plaatsen. Jammer, omdat Barbaros dan wel won, maar Suryoye de eerste nederlaag van het seizoen leed tegen Sc Enschede. NEO blijft wel derde met drie punten voorsprong op de ploeg van Paul Krabbe.
 

Komende week is er bekervoetbal. NEO speelt dan zaterdagavond om 19.30 thuis tegen Oldenzaal. Daarvan werd eerder, in competitieverband, ruim gewonnen. Maar gezien de fraaie 4-1 overwinning bij De Tukkers dit weekend zullen de Oldenzalers met een goed gevoel aan het duel beginnen. Een week later speelt NEO thuis tegen De Tukkers.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 06 nov 2017
Jammer van het punt verlies boys.
Wel karakter getoond na een 0-2 achterstand!
Wij blijven jullie steunen NO MATHER WHAT. ..

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021