Sterk BVV Borne krijgt te weinig
06-11-2017
SPORTCLUB OVERDINKEL ONTSNAPT OP EIGEN VELD MET 1-1 AAN NEDERLAAG

Sterk BVV Borne krijgt te weinig

BVV Borne kreeg zondag met 1-1 te weinig in het uitduel met Sportclub Overdinkel. De Bornenaren waren de gehele wedstrijd op jacht naar de volle winst, kwamen ook verdiend op voorsprong, maar zagen de gastheren vlak voor rust op gelijke hoogte komen. De tweede helft zetten de geelzwarten vol druk, hadden het meeste balbezit en dreiging maar beloonden zichzelf niet.

Sportclub Overdinkel is de vorige club van Rob Bakker, de huidige trainer van Borne. De strijdwijze van de Overdinkelaren kende voor hem daarom weinig geheimen. Borne nam direct het initiatief en zocht snel de aanval via de vleugels. Bij balverlies zette het vol druk op de middenvelders van de thuisploeg en zo kon het alle aanvallende impulsen in de kiem smoren.

Verdiend op voorsprong
Na twintig minuten raakten de geelzwarten het initiatief een beetje kwijt en dat leverde direct een kans op voor Sportclub Overdinkel. Een goed genomen corner werd door een speler van de thuisclub op de lat gekopt. Nu trokken de gastheren het spel langzaam naar zich toe en het spel golfde daardoor iets vaker op en neer. Toch kwam Borne in de 26ste minuut verdiend op voorsprong. komen. Danny van Laar legde aan voor een vrije trap rond de middencirkel en bracht de bal voor het doel waar Mart Kosterink met het hoofd de vrijstaande Sven Pieterson vond. Pieterson bewees weer eens van waarde te zijn en schoot met links tegendraads het leer achter de uitglijdende doelman. 0-1.

En zoals vermeld, het was verdiend. Na deze treffer volgde een zeer sterke fase van de Bornenaren, die de posities prima bezet hielden en alle duels wonnen. In de 32ste minuut een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Bij een scrimmage waarbij Martijn Hofman betrokken was, werkte een verdediger de bal met beide handen van de doellijn. Helaas voor Borne nam de leidsman het niet waar, waardoor Sportclub Overdinkel goed weg kwam. Borne ging nadrukkelijk op jacht naar nog een treffer, maar kreeg in de 41ste minuut bijna de rekening gepresenteerd en mocht doelman Sander Post danken dat het voor rust geen treffer tegen kreeg.

Een domper
De bezoekers moesten drie minuten later toch toezien dat de gastheren nog voor rust op gelijke hoogte kwamen. Vanuit een hoekschop werd de afgeslagen bal met een streep van een meter of twintig hard achter doelman Post geknald. Een mooie treffer, maar de 1-1 was een domper voor de beter spelende Bornenaren.

In de tweede helft ging BVV Borne door met waar het voor rust aan begonnen was, duels winnen en snel druk zetten bij balbezit van de gastheren. Vooral linksachter Chiel Kosterink was in vorm, won al zijn duels en ontnam daarmee zijn directe tegenstander alle hoop op een succesvolle middag. In de 52ste minuut wederom een kans. Goed doorzetten over links bracht de bal al rollend voorlangs het doel van Overdinkel. Mart Kosterink kwam echter net te kort om de bal binnen te glijden.

Lichte frustratie
De middenvelders van Sportclub Overdinkel hadden veel overtredingen nodig om de Bornenaren te stoppen en dit leidde ook tot lichte frustratie bij Borne, waar de leidsman niet altijd even gelukkig mee om ging. Maar Borne rechtte nog eenmaal de rug en zag in de 75ste minuut opnieuw een grote kans niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Nu schoot Sander Toebes op vijf meter van de goal vanuit de draai op doel. De doelman keerde het schot van Toebes met de rechterarm, maar of dat bewust was vroeg menigeen zich af.

Toch was het nog niet voorbij. Borne zette nog eens aan, zag in de 82ste minuut Mart Kosterink rakelings naast schieten en drie minuten later schoot Pieterson zijn vrije trap nipt naast. Tot opluchting van de thuisploeg floot de scheidsrechter na negentig voor het eind van de wedstrijd. Zoals gezegd kreeg Borne daarmee te weinig. Maar de ploeg liet wel zien als team voor elkaar te willen knokken en dat ze goed voetbal kan laten zien. En dat is pure winst.

Komend weekend staat er een bekerwedstrijd op het programma. BVV Borne moet zaterdag om 18.00 uur in Tubbergen op bezoek bij tweedeklasser TVC’28.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Jubileum Groen Zwart start met sponsorloop

Op 29 januari 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse korfbalclub Groen Zwart...
24-09-2020

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020