ZV kent geen fortuin in Vroomshoop
06-11-2017
DERDE NEDERLAAG OP RIJ TEGEN SPORTLUST: 2-1

ZV kent geen fortuin in Vroomshoop

Na negentig minuten hard werken gaf het mooie scorebord van Sportlust Vroomshoop aan, dat ZV voor de derde keer op rij had verloren: 2-1. En aan het begin van de competitie drie keer op rij verliezen, betekent in de voetballerij eigenlijk dat de eerste degradatiezorgen zich aandienen.
 

ZV begon rommelig aan deze wedstrijd en liet zich bij tijd en wijle overbluffen door de mannen uit Vroomshoop. Over mannen gesproken: Sportlust Vroomshoop speelde zondag met een 14-jarige rechterspits. Een vaardige snelle voetballer, aan wie linkerverdediger Thomas Klaassen zijn handen vol had. Net toen ZV het spel beter op de rit kreeg, viel de eerste tegentreffer. Vanaf het rechter middenveld sneed een diepe bal ineens dwars door de verdediging, waarna het voor de snelle spits Dinand Hankamp een simpel klusje was om keeper Myron Eleveld te verschalken. 1-0.
 

Met ‘chocoladebeen’
ZV bleef strijden en de eerste kleine kansen dienden zich aan. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker op het bord. Vanaf de achterlijn aan de linkerzijde speelde captain Tom Vetketel zich mooi vrij, om vervolgens met zijn ‘chocoladebeen’ een mooie voorzet te produceren. Dankbaar kopte spits Ramon van Os (rechts) de bal in de rechterhoek. 1-1.

Iedereen liep al richting kantine voor de koffie met de gedachte dat dit de ruststand was, maar daar dacht linkerspits Jesper de Jager van Sportlust als een van de weinigen anders over. Hij passeerde Robin Sonder binnen de zestien meter. Die kon zijn been niet snel genoeg meer intrekken en dus ging de bal op de stip. Met een goede schijnbeweging schoof De Jager de bal in de rechterhoek: 2-1.


ZV kwam fris uit de kleedkamer en had grootse plannen. Het duurde nog geen vijf minuten of de goed leidende scheidsrechter legde de bal opnieuw op de stip, ditmaal voor ZV. Uiteraard gaven de gastheren aan deze strafschop niet nodig te vinden, maar er was wel degelijk contact tussen Ramon van Os en de ongecontroleerd inkomende verdediger.

Derde gemiste strafschop op rij
ZV’s nieuwe penaltynemer Jordy Kamphuis schoof helaas voor de bezoekers de bal in de rechterhoek, waarop ook de keeper van de thuisclub gokte. Het was alweer de derde gemiste strafschop op rij van de ploeg uit Zenderen. En het was ook de derde maal dat het missen gebeurde op een cruciaal, beslissend moment in de wedstrijd.

ZV bleef aanvallen, maar het miste vooral raffinement en goed samenspel om de Vroomshoopse verdediging, die alles wegroste, te slechten. Het bleef dus 2-1.
 

Zenderen Vooruit, dat met vier punten uit zes duels elfde staat, speelt zondag uit tegen RSC in Rossum.

Op bovenste foto een spelmoment uit het thuisduel van ZV tegen Sportlust van vorig seizoen. 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024