Buurtsuper Sindron officieel heropend
NA HALF JAAR KAN ZENDEREN WEER WINKELEN IN EIGEN DORP

Buurtsuper Sindron officieel heropend

Buurtsuper Sindron is vrijdagavond officieel heropend en Zenderen is er maar wat blij mee. Aveleijn heeft zich voor tenminste twee jaar garant gesteld voor de exploitatie en biedt er cliënten de kans zich als winkelpersoneel te ontwikkelen en in de naastgelegen gemeenschapsruimte een zinvolle dagbesteding in te vullen. Onder de gezellige klanken van accordeonist Harry Eulderink en het genot van een glaasje bubbels en een lekker hapje namen genodigden er vrijdag alvast een kijkje. Maandag gaan de deuren van Buurtsuper Sindron na een half jaar gesloten te zijn weer open voor het publiek.

Twee vliegen in één klap
Cliënten van Aveleijn hadden de eer het lint door te knippen tijdens de heropeningshandeling, waarna tientallen gasten de nieuwe super bewonderend gadesloegen. Onder hen wethouder Martin Velten van Borne (rechts op foto hiernaast). “Het is geweldig dat we hier vanavond staan. Op deze manier worden twee vliegen in een klap[ gevangen. Sindron is een ontmoetingspunt voor de gemeenschap van Zenderen, met een supermarkt komt er ook weer meer leven in het centrum zelf. Daar komt bij dat Aveleijn er als zorgorganisatie een mooie dagbesteding aanbiedt."

"Het is vooral belangrijk om te laten zien, dat die cliënten ook gewoon in de maatschappij mee kunnen doen", vervolgt Martin Velten. "Dat betekent een waardering aan mensen die je iets biedt, waardoor ze zich ook waardevol voelen. Ze zijn dat meer dan voldoende waard en worden op die manier geen kasplantjes. Als gemeente blijven we mede daarom hier ruimte huren, dat zetten we door. Ik hoop echt dat de loop er een beetje in komt. Want als dit niet slaagt, lukt er niets meer.”

Cruciale kurk
Voorzitter Gerard Welberg van de Dorpsraad Zenderen onderschrijft de woorden van de wethouder van harte. “Het is heel belangrijk dat Aveleijn bereid is gevonden een doorstart te maken met de winkel. Daar zijn we hartstikke blij mee. We gaan er hard aan meewerken om de winkel levensvatbaar te maken, want dat leidt ertoe dat de kosten wat gedrukt worden. Want die waren te hoog in relatie met de best redelijke omzet die er uit de super kwam. Dit centrum is er neergezet voor de hele gemeenschap en de winkel is de cruciale kurk waarop het geheel drijft. Als de winkel open is, wordt de gemeenschapsruimte ook meer gebruikt. Als er een goed product wordt weggezet met onder meer elke dag vers brood van een heel goede bakker, dan kunnen we de toekomst weer heel positief tegemoet zien.”

“Daar hebben we ontzettend veel zin in”, belooft Joyce van Rees van Aveleijn. Het is in elk geval geworden zoals we dat graag wilden.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Heropening Buurtsuper Sindron


    Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

    ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
    16-04-2024

    Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

    Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
    22-03-2024

    Keurslager Rensink in de prijzen

    De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
    14-03-2024

    Nieuw: Douwes Daghap

    ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
    11-03-2024

    Rocco krijgt een nieuw baasje

    Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
    02-03-2024

    Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

    “Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
    18-02-2024