Dames Apollo 8 klimmen naar tweede plek
13-11-2017
ORION IN HISTORISCH DUEL OP ZONDAG MET 3-0 VERSLAGEN

Dames Apollo 8 klimmen naar tweede plek

De volleybalsters van Ecare Apollo 8 beleefden zondag een historisch moment in de geschiedenis van de club. Ze speelden voor het eerst een thuiswedstrijd op zondag. De ploeg van de broers Bart en Thijs Oosting moest tegen Orion hard knokken voor de punten, maar boekte uiteindelijk een ruime overwinning: 3-0. Apollo 8 is daardoor opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst in de Topdivisie, achter Veracles dat drie verliespunten minder heeft.

Met 400 toeschouwers op een goed gevulde tribune had Ecare Apollo 8 door prima serviceseries in de eerste set al gauw een voorsprong te pakken. De druk lag daardoor bij Orion en de pass bij de thuisclub kwam goed aan, waardoor de spelverdelers alle aanvallers konden bedienen. Desondanks kwam Orion na een royale achterstand steeds dichterbij. Met 25-22 trok Apollo 8 de zege in de eerste set echter over de streep.

Gelijkopgaande strijd
De tweede set was erg spannend en leverde een continue gelijkopgaande strijd op. Rinske Hofsté (rechts op de foto): “We deelden rake klappen uit, de blokdekking stond uitstekend en de pass lag prima.” Daardoor wonnen de gastvrouwen deze set met 25-23. Rinske Hofste: “Die 2-0 voorsprong wilden we beslist niet meer uit handen geven. We begonnen dan ook gebrand aan de derde set."

Ook in de derde puntenserie ging het gelijk op en werden er aan beide kanten mooie punten gescoord. Hofsté: “De opdrachten die wij van de kant kregen, werden naar behoren uitgevoerd en daardoor waren we Orion steeds een stapje voor.” Bij een stand van 24-23 sloeg Antoinette Posthuma het matchpoint keihard binnen en daarmee was de boeiende wedstrijd beslist.”

Rinske Hofsté eerlijk: “Een 3-0 winst en de volle buit. De uitslag lijkt heel dik, maar we hebben hard moeten vechten om de drie punten in Borne te houden.

Komend weekend speelt Ecare Apollo 8 niet, de week erop gaat het op bezoek bij US in Amsterdam. Dat staat gedeeld derde met maar een punt minder dan de formatie uit Borne.

Foto © Rudy van 't Rood

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024