Bornse Zeut Chocola wint Startersprijs
13-11-2017
KOTTEMAN: EEN AVOND OM TROTS TE ZIJN OP BORNSE ONDERNEMERS

Bornse Zeut Chocola wint Startersprijs

In een volle theaterzaal van de Schouwburg Hengelo werd Linda Baas van Zeut Chocola uit Borne maandagavond uitgeroepen tot dé Starter 2017 Midden Twente. Ze kreeg de prijs van drieduizend euro en tien uur coaching uitgereikt door wethouder Michel Kotteman, die na afloop verklaarde supertrots te zijn op deze ondernemer, die ‘gerust een pareltje genoemd mag worden’. Behalve Linda waren Rianne Oude Engberink en Roselie Rekveldt van Conceptstore Villa 8 -ook uit Borne- een van de vijf genomineerden.

 

Visie en ondernemerschap

De Startersprijs Midden Twente is een jaarlijks initiatief van de gemeentes Hengelo, Hof van Twente en Borne én ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) voor Twente en De Achterhoek. In 2016 ging Direct Sushi uit Hengelo nog met de begerenswaardige prijs aan de haal. De vijf genomineerden voor 2017 werden ingeleid door een filmpje dat een beeld gaf van ieders producten, kwaliteiten en ondernemersvisie en gevolgd door het voorlezen van het bijbehorende juryrapport, uitgesproken door Peter Bebseler van Galvano Hengelo, de juryvoorzitter.

 

Over Zeut Chocola noemde Bebseler ‘de onverwachte wereld’ waarin de jury terechtkwam toen zij een bezoek bracht aan het bedrijf van Linda. “Een verbouwde garage waarin de passie en het ambachtelijke strijden om de gunst met de kennis en kunde die de ondernemer tentoonspreidde.” Ook de werkwijze van Linda, waarin ze nauw samenwerkt met Twentse ondernemers, werd als uiterst positief ervaren, evenals haar uitgesproken visie op de toekomst, waarin investeren en groei centraal staan.

 

Supertrots

In een eerste reactie na afloop, waarop Linda door velen met haar behaalde prijs werd gelukgewenst en ze iedereen fêteerde met een Boris bonbon, het nieuwste product uit haar keuken, verklaarde ze nog helemaal verbaasd te zijn. “Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, dit had ik nooit verwacht. Het is heel eng om jezelf zo op het grote scherm terug te zien, maar ik ben er in elk geval supertrots op. Ik denk dat ik morgen pas besef dat ik heb gewonnen.”

 

Ook Michel Kotteman was -zoals gezegd- na afloop vol lof over de prestatie van Zeut Chocola. “Ja, dit is een pareltje voor Borne en een echte ambassadeur voor goed ondernemerschap. Tel daarbij ook de nominatie op voor de dames van Conceptstore Villa 8 (op de foto hiernaast), dan kunnen we alleen maar concluderen dat Borne trots mag zijn. Dit is echt een enorme opsteker voor een gezond ondernemersklimaat in onze gemeente.” (AJ/BM)

 

Lees ook ons eerdere bericht over Zeut chocola van Linda Baas!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
Ellen Bijsterbosch — 14 nov 2017
Het was een erg leuke avond, de uitreiking super spannend. Prachtige winnares. Ook de andere genomineerden zijn mooie bedrijven die zich zo leuk presenteerden dat je ze het allemaal gunde!
Nu weer op zoek naar starters zodat we volgend jaar er weer een leuke avond hebben.
Lex Nijhuis BBO — 14 nov 2017
Gefeliciteerd - ook namens de BBO!
Marcel Bergboer — 13 nov 2017
Terechte winnaar! Bevlogen en enthousiaste vakvrouw!
Wim Geul — 13 nov 2017
Fraaie presentatie, fantastische winnaar, geweldig vakmanschap, complimenten, gefeliciteerd met deze uitverkiezing..

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024