Conceptstore Villa 8 gaat verhuizen
17-11-2017
AL JAAR NA DE START NAAR DUBBEL ZO GROOT VORIGE PAND VAN BIBELOT

Conceptstore Villa 8 gaat verhuizen

Uitgerekend op de Dag van de Ondernemer kwam Rianne Oude Engberink (rechts op foto boven) vrijdagochtend met mooi nieuws. Tijdens het ontbijt dat de gemeente had georganiseerd voor een aantal geselecteerde ondernemers kon ze met blijdschap melden dat Conceptstore Villa 8 al ruim een jaar na de start gaat verhuizen naar een dubbel zo groot pand als het huidige aan de Bakkerssteeg. Op 19 december openen Rianne Oude Engberink en Roselie Rekveldt de deuren van hun nieuwe winkel aan de Nijstad, waar voorheen Bibelot was gevestigd.

De uitbaters van de Conceptstore hadden al een tijdje geleden hun oog laten vallen op het perceel, maar de onderhandelingen over een mogelijke verhuizing wilden niet echt vlotten. Tot dorpsmanager Ellen Bijsterbosch er maandag lucht van kreeg en besloot de dames een handje te helpen. Ze legde dinsdag contact met de betrokken makelaar en weer een dag later werd een afspraak gemaakt, die donderdag werd beklonken met een akkoord.

“We zijn hier hartstikke blij mee. Over twee weken krijgen we de sleutel”, meldde Rianne Oude Engberink opgetogen. “We gaan wat noodzakelijk schilderwerk doen en willen voor Shopping by Candlelight op de nieuwe plek zitten.” Het pand aan de Nijstad is twee keer zo groot als het huidige onderkomen aan de Bakkerssteeg, waar nu zestig ondernemers een deel van de ruimte huren om hun artikelen aan de man te brengen.

Lange wachtlijst
“Veel bestaande huurders hebben al aangegeven dat ze straks graag van een groter presentatiemiddel gebruik willen maken. Toen we vorig jaar op 1 november begonnen, zaten we meteen al vol en hadden we direct al een wachtlijst die alleen maar langer is geworden. Daaruit kunnen we nu ook selecteren. Ik denk dat we uiteindelijk naar ongeveer negentig huurders toegaan, die hun artikelen via ons verkopen.”

Conceptstore Villa 8 was een van de vijf genomineerden voor de Startersprijs Midden Twente, die maandag in de schouwburg in Hengelo werd uitgereikt. Die ging naar een andere Bornse starter, Linda Baas van Zeut Chocola. (WP)

Op de onderste foto de opening van Conceptstore Villa 8 in november 2016
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 17 nov 2017
Mooi verhaal maar echt: ‘Tijdens het ontbijt dat de gemeente had georganiseerd voor een aantal geselecteerde ondernemers’? Wat een vreemde woordkeus voor een ontbijt dat vooral ook was georganiseerd voor DE 9 GENOMINEERDE BORNSE ONDERNEMINGEN VOOR DE BORNSE ONDERNEMING VAN HET JAAR 2017 VERKIEZING. www.bovhj.nl
Lex Nijhuis voorzitter BBO — 25 nov 2017
Ik was vergeten jullie te feliciteren met deze mooie stap! Ondernemend Borne ondernemers houden... zo doe je dat!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024