Smakelijk ontbijt enthousiaste ondernemers
GEMEENTE ZET ‘BIJZONDERE’ BEDRIJVEN IN HET ZONNETJE

Smakelijk ontbijt enthousiaste ondernemers

De negen genomineerde bedrijven voor de titel Bornse Onderneming van het Jaar 2017 in Borne en de twee die eerder deze week tot de vijf kanshebbers behoorden voor de Startersprijs Midden Twente genoten vrijdagochtend van een ontbijt in de burgerzaal van het gemeentehuis. Ze waren uitgenodigd door het gemeentebestuur in het kader van de Dag van de Ondernemer en maakten zonder uitzondering dankbaar gebruik van de invitatie.

“We hebben dit op een achternamiddag georganiseerd”, bekende wethouder Michel Kotteman. “Het is een beetje als moederdag. Eigenlijk zou je zo’n dag niet speciaal moeten vieren, want in feite is het elke dag moederdag. En de aanwezigen hier zijn ook elke dag ondernemer. Maar net als met moederdag wilden we deze mensen toch graag even speciaal in het zonnetje zetten. We hebben maandag iedereen gebeld en iedereen was direct enthousiast. Dit is een heel divers gezelschap, bijzonder en geselecteerd.”

Ander vaarwater
“Door de crisis zijn we in een ander vaarwater terecht gekomen”, ging Kotteman verder. “Nu we daar uit komen, zie je overal nieuwe initiatieven ontstaan. Zo zijn de twee starters van 2016 voor ons helden, die de moed hebben gehad een nieuw bedrijf te beginnen. Ze zijn een mooie aanvulling op het prachtige palet aan ondernemingen dat we hier al hebben. Op die diversiteit mogen we als Borne trots zijn.”

Michel Kotteman maakte van de gelegenheid gebruik om te melden dat Borne de gemeente is met de minste leegstand van bedrijfs-, winkel- en kantoorpanden in de hele regio Twente en in de persoon van medeorganisator Ellen Bijsterbosch als enige een dorpsmanager kent die ook accountmanager voor bedrijven is. “Ook daar mogen we trots op zijn. Maar we moeten ons tegelijk realiseren dat we morgen weer keihard aan het werk moeten om dit zo te houden.”

Boris-bonbons
Linda Baas van Zeut Chocola (links op bovenste foto), maandag winnaar van de Startersprijs waarvoor ook Conceptstore Villa 8 in de race was, trakteerde de aanwezigen na het smakelijke ontbijt op haar exclusieve Boris-bonbons.
De negen genomineerden voor de titel Borne Onderneming van het Jaar zijn De Köller, De Zwanenhof, Dutch Shape, Kish, Maris Infra, Restaurant Dorset, Step One, Team Nijhuis en Zuivelhoeve. De verkiezing voor de Bornse Ondernemer van het jaar is komende dinsdag in het Kulturhus. (WP)

Zie daarvoor ook de website www.bovhj.nl



 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Geul — 18 nov 2017
Geweldig dat onze locale overheid dit initiatief neemt! Dat doen we toch maar in Borne.
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 18 nov 2017
Mooi initiatief, mooie nominaties, mooi artikel. Dinsdagavond rond 22:00 uur weten we wie uiteindelijk zich Bornse Ondernemer van het Jaar 2017 mag noemen!
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 18 nov 2017
Mooi initiatief, mooie nominaties, mooi artikel. Dinsdagavond rond 22:00 uur weten we wie uiteindelijk zich Bornse Ondernemer van het Jaar 2017 mag noemen!

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023