De nieuwe derby: ZV-BVV Borne
19-11-2017
TOM VETKETEL EN ROB BAKKER KIJKEN VOORUIT NAAR DUEL VAN ZONDAG

De nieuwe derby: ZV-BVV Borne

Na een onderbreking van één seizoen staat in de vierde klasse A weer een lokale voetbalderby op het programma. Dit keer niet die tussen de aloude rivalen BVV Borne en NEO. Promovendus Zenderen Vooruit ontvangt zondag BVV Borne. De thuisclub kende een goede start in 4A, maar is ondertussen afgezakt naar de elfde plek op de ranglijst met vier punten uit zes duels. Borne begon juist aarzelend aan de competitie, maar heeft het herstel ingezet en bezet met negen punten uit zeven wedstrijden de zesde positie. Aanvoerder Tom Vetketel van ZV en trainer Rob Bakker van BVV Borne kijken vooruit naar een interessante derby.

Tom Vetketel, rechts op riode slippers na de promotie van ZV, draait al voor het zevende seizoen mee in het eerste van Zenderen Vooruit, nadat hij daarvoor al een aantal keren als speler van de A-jeugd mocht invallen. “We hebben na ons goede begin een beetje pech gehad”, vindt de 26-jarige aanvoerder. “We hadden wel iets meer verdiend. We misten al drie keer een penalty. Alleen tegen LSV werden we overklast, daar konden we niet tegen voetballen, maar tegen de andere ploegen hebben we het absoluut niet slecht gedaan en best aardig gevoetbald. We zijn best lekker bezig. Dat goede gevoel moeten we vasthouden door nu punten te pakken en daar moeten we zondag maar mee beginnen.”

Genoeg kwaliteit
Vetketel is ervan overtuigd dat Zenderen Vooruit een ploeg heeft die de vierde klasse aan kan. “Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om er gewoon in te blijven. We hebben een jong team, maar Jordy Kamphuis is terug en die brengt ervaring mee. We hebben in Ruud Ottenhof een jonge en ambitieuze trainer, die heel goed bij Zenderen past. Hij weet hoe het in een dorp reilt en zeilt en ik denk dat we veel plezier van hem kunnen hebben. Het gevoel is in elk geval goed en het vertrouwen is er dat het allemaal voor elkaar komt. We moeten gewoon zo doorgaan en rustig blijven, dan komen die punten vanzelf.”

Daarbij zal hij zelf, zoals van een aanvoerder mag worden verwacht, mede het voortouw moeten nemen. “Ik ben wel iemand die het team neerzet, heb als centrale middenvelder een controlerende functie in het elftal. Ik praat veel in het veld en ben soms misschien best irritant voor de tegenstander. Maar in mijn eigen ploeg probeer ik een beetje de rust te bewaren. Het is ook wel lekker als spelers naar je luisteren.”

Tom Vetketel hoopt dat het thuisvoordeel zondag de doorslag geeft. “Al zal Borne ongetwijfeld flink wat toeschouwers meenemen. Het wordt absoluut een lastige wedstrijd, maar ik denk dat we met 2-0 winnen. We zijn wel weer toe aan wat punten en het balletje moet nu maar eens weer onze kant oprollen.”

Weerzien met oude club
Voor Rob Bakker, de oefenmeester van BVV Borne (rechts), betekent de derby tegen Zenderen Vooruit het weerzien met de club die hij twee seizoenen onder zijn hoede had voordat hij Sportclub Overdinkel drie jaar onder zijn hoede nam. “Het was een periode met wisselend succes”, herinnert Bakker zich. “We degradeerden en hebben vervolgens veel jeugd ingepast. De meeste jongens die nu bij ZV in het eerste staan zijn er in die tijd in gekomen.”

In tegenstelling tot ZV kende Borne juist een moeilijke start van de competitie. “We hadden wat blessures en hebben in de voorbereiding ook wat nieuwe dingen uitgeprobeerd. Hoewel we twee wedstrijden verloren hebben we niet slecht gespeeld, het zat alleen bij de afronding wat tegen. We hebben vervolgens wat nadere afspraken gemaakt en sindsdien zijn de resultaten beter. De stijgende lijn is zeker aanwezig, met de bekeroverwinning tegen TVC als hoogtepunt. Sander Post stopte dik in blessuretijd een strafschop en dat was beslissend. Maar we hebben daar geweldig gevoetbald als team. Daar ben ik ontzettend trots op. Ik heb het trouwens sowieso onwijs naar mijn zin bij Borne. Het is een leuke groep met een hoop zelfdiscipline.”

Maar ook in dit geval geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst. “Als ik eerlijk ben, heb ik nog liever de punten in de competitie. We moeten niet denken dat we tegen Zenderen Vooruit even met twee vingers in de neus gaan winnen, want dan zakken we door het ijs. Het is voor Borne, als ik de jongens mag geloven, altijd lastig en ik denk dat mijn collega van ZV zijn ploeg niet hoeft te motiveren. Voor mij is het spannend omdat we spelen tegen een club waar ik gewerkt heb. Dat geldt trouwens dit seizoen voor alle tegenstanders waar ik trainer ben geweest, want ook De Tubanters, LSV en Sportclub Overdinkel zitten in deze klasse.”

Megascherp zijn
“We zullen vol aan de bak moeten”, weet Rob Bakker, “het wordt echt geen makkelijk potje. Maar als we in de richting komen van het niveau dat we tegen TVC lieten zien, moet het kunnen. Daar was ik heel tevreden over, zowel qua voetballend vermogen als qua organisatie. Dat moeten we elke week laten zien. Als we onze fysieke kracht koppelen aan ons voetballend en scorend vermogen, hoeven we voor niemand bang te zijn. Het is bij vlagen echt genieten van ons positiespel. We zijn in elk geval bezig aan een goede reeks en die willen we doortrekken. Maar we zullen megascherp moeten zijn.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021