Prachtige treffer beslist rommelige derby
19-11-2017
WESLEY ASSINK SCHIET BVV BORNE NAAR LATE ZEGE OP ZV: 1-2

Prachtige treffer beslist rommelige derby

Een schitterende treffer van Wesley Assink besliste zondag de derby tussen Zenderen Vooruit en BVV Borne in het voordeel van de bezoekers. Met een geweldige boogbal over de iets voor zijn doel staande doelman Myron Eleveld tekende Assink voor de winnende treffer van de gasten, die eerder in de tweede helft hun voor de pauze opgelopen achterstand hadden weggepoetst: 1-2.

Borne was op voorhand favoriet in de lokale tweestrijd en had aanvankelijk ook het beste van het spel. Maar tegen de verhouding in opende Zenderen Vooruit, dat voorlopig steunpilaar Ramon van Os moet missen vanwege een afgelopen week tijdens de training opgelopen gekneusde of wellicht zelfs gebroken grote teen, de score. Doelman Sander Post kon halverwege het eerste bedrijf een voorzet niet geheel onschadelijk maken, waarna Jordy Kamphuis uiteindelijk het beslissende tikje kon geven: 1-0. Even daarvoor had Freek Vlaskamp nog verzuimd ZV de leiding te bezorgen, toen hij de bal midden voor het doel recht in handen Van de goalie kopte.

Bal snel weer kwijt
Met de voorsprong kwam ZV wat beter in de wedstrijd en kwam er evenwicht op het veld. Maar gaandeweg werd het spel ook steeds rommeliger. Beide ploegen waren op het middenveld, waar de slag zich vooral afspeelde, de bal vaak al snel weer kwijt. Het met meer individuele kwaliteit en routine gezegende Borne had wel een licht overwicht, maar dat was niet voldoende om echte kansen te creëren.

Na rust nam de druk van Borne toe, maar het kleumende publiek moest tot de zeventigste minuut wachten tot de ook wel verdiende gelijkmaker viel. Tot grote ergernis van zijn coach Ruud Ottenhof, maakte de jarige Robin Sonder een onnodige overtreding die ZV duur kwam te staan. Na de toegekende vrije trap vond Wesley Assink aanvaller Sander Toebes, die dankbaar raak mikte: 1-1. Op de foto heirnaast links Toebes (13), rechts Assink.

Borne ging op zoek naar de volle winst, maar verder dan een paar dreigende situaties in scrimmages kwam de formatie van Rob Bakker lang niet. Zenderen Vooruit had zelfs zomaar op 2-1 kunnen komen, als de bal op de stip was gelegd toen doelman Sander Post de doorgebroken Robin Sonder leek neer te halen. Dat gebeurde echter niet, waarna Wesley Assink de derby met zijn schitterende trap in het voordeel van Borne beslechtte: 1-2.

Gewoon proberen
Assink over zijn wonderschone doelpunt: “Vorig seizoen heb ik Zenderen een paar keer zien spelen en toen viel het me op dat de keeper een paar keer te ver voor zijn doel stond. Sven Pieterson speelde me de bal lekker strak aan en ik dacht: ik ga het gewoon proberen. Hij viel er mooi in. Ik had ook al een lekker assistje bij de 1-1, die gelukkig net op tijd viel. Ik denk dat de overwinning van ons uiteindelijk wel verdiend was, omdat we eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg waren. We waren alleen even van slag toen Zenderen op voorsprong kwam en hadden er ook gewoon meer moeten maken.”

Assink proefde niet zoveel derbysfeer als in voorgaande seizoen tegen NEO. “Daarvan ken je de jongens toch veel beter. Ik denk ook dat de derby bij ons lang niet zo sterk leefde als bij Zenderen, dat natuurlijk wel van ons wilde winnen.”

Onbegrijpelijk
Ruud Ottenhof, de oefenmeester van Zenderen Vooruit (rechts), had veel moeite om de nederlaag weg te slikken. “We hadden die 1-1 over de streep moeten trekken. Omdat we heel weinig hebben weggegeven tegen een goede ploeg. Verdedigend stonden we prima en vanuit de counter zijn we een paar keer erg gevaarlijk geweest. Daar hoopten we vooraf ook op. De tactiek werkte 85 minuten en we hebben laten zien dat we tegen Borne kunnen voetballen. Bovendien was het onbegrijpelijk dat we geen penalty kregen, toen Robin de bal langs die keeper speelde en werd neergelegd. Met de nederlaag kan ik daarom niet leven, nee.”

Ottenhof nam het zijn doelman Myron Eleveld niet kwalijk dat deze een aantal meters voor zijn doel stond, toen Wesley Assink hem vanaf even over de middenlijn van zeker veertig meter verraste. “Myron moest op die manier juist wat meer druk geven. Assink werkte die bal heel netjes over hem heen, daar kun je als voetballiefhebber eigenlijk alleen maar voor klappen.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019