Première Muziekcafé in Kulturhus
23-11-2017
HENK HOGEBRUG LANCEERT MAANDELIJKSE OPVOLGER HÛSKAMERCONCERT

Première Muziekcafé in Kulturhus

Henk Hogebrug deed na zijn pensionering vrijwilligerswerk in het Kulturhus als licht- en geluidstechnicus. Vorig jaar stopte hij daarmee, omdat hij zich niet meer in de nok van het theater lampen zag ophangen of afstellen, waarna vanuit het Kulturhus de vraag kwam of hij iets anders voor de organisatie wilde gaan doen. Dat gebeurt in de vorm van een opvolger van het Hûskamerconcert: het Muziekcafé. Zaterdag 25 november is de première.
 

“Het Hûskamerconcert bestaat al een paar jaar. Ik heb het een aantal keren georganiseerd en als gitarist heb ik er twee keer opgetreden. Het concept liep echter niet zo goed, er was slechts één of enkele keren per jaar een dergelijk concert. Bovendien denken veel mensen bij het woord ’Hûskamerconcert’ aan een klassiek concert. Wat het totaal niet was, ik speelde bijvoorbeeld in een rockband”, vertelt Henk. Hij heeft het concept omgebogen naar een variant met meer continuïteit. “Ik wilde het elke maand laten terugkomen, zodat het bekender wordt. Bovendien wilde ik de naam veranderen naar Muziekcafé én wilde ik gratis entree. Gratis in- en uitlopen wanneer je wilt.”
 

Liefhebbers
Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is zijn plan geslaagd: het Muziekcafé begint deze maand. “Ik heb een opzet gemaakt voor een half jaar, het programma is tot en met mei gevuld. De muziekgroepen worden niet betaald, ze spelen vrijwillig. Je kunt het niveau zien als de tussenhanger van een open podium, waar iedereen mag komen spelen, en het betaalde circuit. De groepen die bij ons komen spelen zijn voornamelijk de liefhebbers, zoals ik zelf ook ben: niet alleen maar repeteren, maar ook eens laten horen aan mensen wat je kunt.”
 

RTV Borne maakt beeld- en geluidsopnames van de optredens. “Niet alleen voor eigen gebruik, de muziekgroepen krijgen ze ook mee. Ze kunnen deze opnames gebruiken voor hun website, voor promoties of bij demonstraties.”
 

Gitarist
Henk Hogebrug heeft jarenlang blues en rock gespeeld als gitarist. “Ook ben ik een paar jaar bassist geweest in een dialect-rockband. Momenteel speel ik als gitarist in het begeleidingscombo van Inpajoko.” Hij hoopt op een enthousiaste omarming van zijn idee. “De muziekgroepen die optreden hebben ongetwijfeld hun eigen ‘aanhang’, van familie, vrienden en mensen die graag hun muziek beluisteren. Daarnaast hoop ik dat er een vaste groep ontstaat die maandelijks naar het Muziekcafé komt.”
 

Programma
Het Muziekcafé is altijd op zaterdagavond en begint rond 20.00 uur. “De groep speelt twee keer een set, met daartussenin een pauze waarin het publiek even kan kletsen.” Sommige groepen spelen in de foyer, andere in de theaterzaal. Rond 23.30 uur zullen de avonden eindigen. Het programma voor het komende seizoen is als volgt:

25 november 2017: @lips
13 januari 2018: V-Street
17 maart 2018: Spoenk
21 april 2018: Ontrack
19 mei 2018: Cordow en supportact (DM/DWvB)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024