Derde zege op rij voor Borhave
26-11-2017
FOREHOLTE IN EIGEN HUIS MET 21-23 VERSLAGEN

Derde zege op rij voor Borhave

De handbaldames van Borhave hebben het goede ritme te pakken. Ze versloegen in Voorhout Foreholte met 21-23 en dat betekende de derde zege op rij. Bij rust leidde de ploeg van coach Rik Philips met 10-13.
 

Na wederom twee weken gedwongen rust trad Borhave zaterdagavond aan voor een wedstrijd tegen oude bekende en promovendus Foreholte. De twee ploegen begonnen het duel vanuit een totaal verschillend perspectief. Foreholte heeft het zwaar en was na vier ontmoetingen nog puntloos, Borhave daarentegen kende een prima seizoenstart en stond zesde, had aansluiting bij de top en zich al behoorlijk afgescheiden van de nummers zeven tot en met tien.
 

Borhave kende een sterke start en liep vlot weg naar een 0-4 voorsprong, mede door prima reddingen van doelvrouw Eslie Wissink. Foreholte richtte zich enigszins op en kwam terug tot 3-4. De Tukkers misten opnieuw te veel kansen. Borhave herpakte zich echter en nam weer afstand: 5-10. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw wisselvallig. Het vergat zichzelf te belonen voor het goede spel, Foreholte kwam weer dichterbij en de rust ging in met 9-12.
 

Rommelig handbal
Na de rust kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte bij 14-14 door goed eigen spel en ook door het rommelige handbal van de Bornse dames. Foreholte kwam op 16-15 zelfs een moment op voorsprong. Borhave miste wederom aan de lopende band open kansen. Langzaamaan kwam de ploeg van Rik Philips echter weer aan scoren toe en verzilverde het ’t aanwezige kwaliteitsverschil. Via 16-18 liepen de bezoekers naar 19-23, waarmee de wedstrijd was gespeeld.
 

In de slotfase kwam Foreholte nog tot 21-23, maar daar bleef het bij. In deze wedstrijd kwamen de scores van de Bornse formatie van negen verschillende van negen verschillende speelsters,. Allemaal produceerden ze twee of drie treffers, waarmee de breedte van de selectie opnieuw is aangetoond.

Opnieuw volgt nu een week gedwongen pauze. De competitie komt daardoor nog steeds niet echt op gang. Zondag 10 december speelt Borhave de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen tegen het nog puntloze VZV. Het duel in ’t Wooldrik begint om 13.00 uur. Het voor woensdag 29 november geplande oefenduel van Borhave thuis tegen DSVD gaat niet door.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024