Enthousiasme over ‘nieuwe’ Nettorama
29-11-2017
MEDEWERKERS EN KLANTEN OPGETOGEN NA VERNIEUWEN SUPERMARKT

Enthousiasme over ‘nieuwe’ Nettorama

Blijde gezichten woensdagochtend bij de Nettorama aan de Letterveldweg. Medewerkers en klanten toonden zich opgetogen over de vernieuwingen van de supermarkt die in slechts twaalf dagen hun beslag kregen. Ze zijn het er unaniem over eens dat de winkel aanzienlijk lichter en ruimer is geworden. “Het is prachtig geworden.”

Bedrijfsleider Remco Bruggeman is razend enthousiast. “Alles is veranderd van binnen, wat er in zat is gesloopt en vernieuwd, op een zo energiezuinig mogelijke manier. Er ligt een nieuwe vloer, we gebruiken geen gas meer en we hebben nu ledverlichting. Het is allemaal veel meer open, je kunt nu ook van buiten naar binnen kijken. Het eindresultaat is geweldig.”

Bosje bloemen
De groenteafdeling is ook in de nieuwe situatie rechts voorin de zaak gesitueerd. “Die blijft voor ons een speerpunt”, vertelt Bruggeman, terwijl hij ondertussen het zoveelste bosje bloemen uitreikt aan een klant. Het wordt aan de eerste 250 klanten overhandigd tegen inlevering van het bonnetje dat bij de ingang wordt uitgedeeld door assistent-bedrijfsleider Dennis Hofman.

Net als Remco Bruggeman komt die handen te kort om de vele felicitaties in ontvangst te nemen. “Tachtig procent van de klanten geeft aan ons gemist te hebben”, zegt Hofman, “mooi om te horen. Het oogt nu heel ruim in de winkel, klanten ervaren dat gelukkig ook zo.”
Bruggeman betrekt de medewerkers in de hulde: “Je kunt aan de winkel zien dat er de afgelopen twaalf dagen enorm veel werk is verzet. Daar verdient iedereen een compliment voor.”

De overige verswaren (brood en vlees) hebben een plekje gekregen aan de smalle zijde achterin de winkel. De kassa’s zijn opgeschoven naar de voorzijde, tegen de passage aan. Daar waren eerder de bloemenwinkel en de kantine te vinden. Remco Bruggeman: “We hebben nu zeven kassa’s, eentje meer dan we hadden, en alle loze ruimtes en oude hokjes die we hadden bij de winkel aangetrokken. In totaal hebben we er nu 250 vierkante meter winkeloppervlak bij gekregen. We zitten nu op een kleine 1600 vierkante meter.”

Martine Verenjans, bijna buurvrouw van de supermarkt, is vol lof over de ‘nieuwe’ Nettorama. “Ik woon er bijna bovenop en ga alleen voor boodschappen die ik hier niet kan kopen ergens anders naar toe. Ik vind het heel open, zoals het nu is opgesteld. Het is nu nog meer een plezierige winkel dan die al was.”

Absolute topprestatie
Vaste klant Harry Kalenkamp kan het alleen maar beamen. “De kwaliteit was al goed, maar is nog twee stappen omhoog gegaan”, concludeert de bouwkundige. “Het lichtniveau is, mede door de combinatie met de nieuwe vloer, een stuk hoger. De winkel is erg ruim opgezet en dat er voor een duurzame oplossing is gekozen, is ook mooi."

"Toen de winkel nog geen twee weken geleden werd gesloten, was ik hier ook en ik kan niet anders zeggen dan dat die gasten hier een absolute topprestatie hebben geleverd. Logistiek is het nogal wat, als je even nadenkt. Ik was al zeer tevreden, maar nu nog meer.”

Sil&Zo nieuwe bloemenwinkel
In het kielzog van de grondig verbouwde Nettorama ging woensdagochtend ook bloemenwinkel Sil&Zo open (rechts). Naast bakker Alink heeft eigenaresse Silke Talens haar nieuwe winkel, die voorheen onder de naam De Rijke Ruiker gevestigd was in de Nettorama. De winkel is helemaal in kerstsfeer gebracht met de nieuwste trends. Menigeen kwam woensdag, nieuwsgierig naar het resultaat, een kijkje nemen.
(WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Erna van der Weide — 03 dec 2017
Mooie winkel geworden inderdaad. Mis alleen de kaasafdeling nu al!

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan...
03-03-2021

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021