NEO knikkert HSC’21 2 uit de beker
30-11-2017
BORNE UITGESCHAKELD DOOR WINTERSWIJK FC

NEO knikkert HSC’21 2 uit de beker

NEO heeft donderdagavond het tweede elftal van HSC’21 uit het bekertoernooi geknikkerd. In een typisch bekerduel werd het uiteindelijk 3-5. De ploeg van Jan Willem van Holland nam voor rust met 0-2 en 1-3 de leiding, maar moest na de pauze toestaan dat de thuisclub vijf minuten voor tijd de balans weer in evenwicht bracht: 3-3. In een zinderende slotfase nam NEO alsnog afstand met twee treffers in de negentigste minuut. Borne werd uitgeschakeld. Het verloor in Winterswijk met 3-0 ruim van de FC met die naam.
 

De gastheren waren voetballend een stuk beter dan NEO, maar voor de pauze slaagden de gasten erin redelijk ver van de goal te houden en bleek zelf uiterst effectief. NEO miste een heleboel geroutineerde mensen en speelde met Stijn Baars, Stijn Huls, Stijn Hondeveld en Bob van Essen in de basis. Later kwamen ook Laslo Kuyt, Tolga en Bas Spenkelijk binnen de lijnen.
 

NEO kwam op voorsprong toen Stijn Hondeveld een hoekschop van Tim Bijker binnen kopte. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Rick ten Tusscher veroverde de bal op het middenveld en bediende Mauro Lohuis die koel binnenschoof.

Steeds dreigender
HSC'21 2, onaantastbare koploper in de hoofdklasse bij de reserve-amateurs, ging met uiterst verzorgd spel en een aantal sterke aanvallers steeds dreigender richting het doel van Bob Peterman. Ze hadden echter een spelhervatting nodig voor de 1-2. Jordi Brinkman kopte fraai in. NEO bleef redelijk koel en kwam geregeld tot scherpe counters, waarin Stijn Baars vaak nauwelijks te stoppen was. Baars zorgde na ruim een half uur ook voor de 1-3. Dat gebeurde op de rand van buitenspel, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal. Tot de thee was HSC veel sterker, maar kreeg niet veel kansen meer.
 

In de rust moest Mauro Lohuis geblesseerd de strijd staken. Tolga was zijn vervanger. Na slechts een minuut kwam HSC dichterbij. Koen Somhorst schoot binnen: 2-3. NEO kon zich opmaken voor een hete tweede helft en dat bleek te kloppen. Het team van Martijn van der Lee creëerde een fors veldoverwicht, maar de passie waarmee het uiterst jonge NEO-team de tegenstander bestreed, was een lust voor het oog. Bob Peterman werd niet echt vaak getest.
 

Veerkracht
Vlak voor tijd kwam HSC toch op gelijke hoogte. Dik verdiend, dat moet gezegd worden. Slap ingrijpen op het middenveld bracht de bal bij de sterke en snelle spits Annouar Fawzi, die Bob Peterman verschalkte. NEO leek rijp voor nog een tegentreffer, maar het team bleek over veerkracht te beschikken. Rick ten Tusscher schoot in de slotminuut fraai de 3-4 binnen en alsof het niet op kon bracht Bas Spenkelink de stand ook nog op 3-5.
 

Uiteraard was HSC 2 over de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar NEO liet zien waar een combinatie van strijd en effectiviteit toe kan leiden. Dat is het leuke aan voetbal.
 

In de volgende ronde speelt NEO thuis tegen de winnaar van het duel Silvolde - Eibergen. Je weet het nooit, maar de hoofdklasser lijkt favoriet. Het duel zal in Borne worden gespeeld, op 19, 20 of 21 december.

Borne eervol tenonder
Hoewel de uitslag niets aan duidelijkheid te wensen overliet, kon BVV Borne in Winterswijk wel degelijk met opgeheven hoofd van het veld stappen. De gastheren kende een voortvarende start en hadden binnen twaalf minuten al een voorsprong van 2-0 genomen door treffers van Roald Vink en Cornelis Hofman.

Borne herstelde zich knap en kreeg vooral in de tweede helft enkele kansen om dichterbij te komen. Mike Leuyerink besliste het duel ongeveer een kwartier voor tijd echter met de derde treffer van de thuisclub: 3-0.

Overigens heeft trainer Rob Bakker (foto hierboven) zijn contract met de vierdeklasser met een jaar verlengd. Bakker is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij BVV Borne.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021

Apollo 8 blijft leider in kampioenspoule

In de midweekse confrontatie speelde Apollo 8 woensdagavond een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De...
11-03-2021