Dames Apollo 8 strijden om koppositie
01-12-2017
MANON VAN ’T ROOD VOL VERTROUWEN VOOR TOPDUEL MET VERACLES: ‘WE ZITTEN IN FLOW’

Dames Apollo 8 strijden om koppositie

De dames van Ecare Apollo 8 krijgen zaterdagavond een uitgelezen kans om te bewijzen dat hun voortreffelijke start in de Topdivisie volleybal niet op toeval berust. Koploper Veracles is om 19.00 uur de tegenstander van de ploeg van de coaches Bart en Thijs Oosting, die met drie verliespunten meer de naaste achtervolger is van het studententeam uit Groningen.

“Het gaat écht goed”, bevestigt Manon van ’t Rood, de 26-jarige spelverdeelster van Apollo 8 en nog de enige Bornse in de formatie. “We zitten momenteel in een flow, waarin ongeveer alles lukt. Dat komt mede door de goede trainingen van Bart en Thijs, die altijd heel specifiek gericht zijn op de komende tegenstander. Aan de hand van informatie van onze analist Bastiaan Roelofs weten we vooraf precies wie bij onze tegenstanders het meest scoort. Daar steekt hij heel veel tijd in. En de trainers hebben op donderdag en vrijdag voor de wedstrijd altijd een plan klaar, dat is echt top. En als de wedstrijd dat vraagt, schakelen we heel snel om.”

Alle speelsters nodig
“We begrijpen elkaar uitstekend”, noemt Manon van ’t Rood nog een factor waarom het met Ecare Apollo 8 momenteel crescendo gaat. “Dat is heel fijn, want het is ook zo dat we alle speelsters nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. Als er nu iemand in komt bij ons, is die vaak ook direct belangrijk. Dat was vorig seizoen niet zo, we zijn in de breedte absoluut een stuk sterker geworden.””

Of het voldoende is om serieus mee te dingen naar het kampioenschap in de Topdivisie is de vraag. “Dat is moeilijk te zeggen. Als je ziet hoe het nu gaat, zou je denken van wel. Maar je weet niet hoe het in de tweede helft van de competitie loopt, misschien hebben de andere ploegen dan wel een beter antwoord op ons spelletje.”

Het neemt niet weg dat Apollo 8 zich dit seizoen opmerkelijk veerkrachtig toont. Waar aan het begin van de competitie een duel vanuit ogenschijnlijk gewonnen positie nog wel eens uit handen werd gegeven, houdt de club uit Borne de laatste weken het hoofd in dergelijke situaties opmerkelijk koel. Manon van ’t Rood: “Zaterdag stonden we uit tegen US in de tweede set met 24-21 en in de derde met 24-22 achter. Eerder zouden we daarvan in de stress zijn geraakt, maar nu waren we in staat punt voor punt te spelen en beide keren toch te winnen. Vooral Antoinette Posthuma is daar heel belangrijk in. Zij zet iedereen op haar plek en zegt wat je in zo’n geval moet doen. Zij is met haar enorme ervaring onze stabiele factor en brengt enorm veel rust.”

Op goede moment
Zover is Manon van ’t Rood zelf nog niet, beseft ze. Al gaat het onder druk spelen ook haar naar eigen zeggen steeds beter af. “Ik denk dat ik ook dan op het goede moment de juiste aanvalster kan bedienen. Het spel lezen gaat me wel behoorlijk af, maar dat moet sowieso als je spelverdeelster bent.”

Nadat ze tussen haar achtste en twaalfde haar eerste stappen op het volleybalveld had gezet bij Apollo, diende ze diverse clubs, waaronder Set Up’65 in de eredivisie. Bij het begin van dit seizoen, het tweede na haar terugkeer in 2016, moest ze aanvankelijk genoegen nemen met de rol van tweede spelverdeelster achter nieuweling Marlon Stevelink. Maar de rollen zijn ondertussen omgedraaid en de laatste wedstrijden is de eigenaresse van een beautysalon eerste keus voor het duo Oosting.

“Marlon en ik zijn aan elkaar gewaagd”, zegt Manon van ’t Rood, “we hebben beiden laten zien dat we van waarde zijn voor de ploeg. Natuurlijk ben ik blij hoe het nu gaat en hoop ik nog heel veel wedstrijden in de basis te staan. Maar het teamresultaat gaat uiteraard boven alles. Zolang we maar blijven winnen, is het goed. Wie er dan ook in staat.”

Zaterdag mag Ecare Apollo 8 de eigen aanhang in De Veste weer overtuigen met een prima wedstrijd. “In de beker hebben we met 3-2 van Veracles verloren. Het is een goede ploeg met lange speelsters, maar we gaan voor de winst. Het wordt heel belangrijk om servicedruk te leveren. Het zal een zware pot worden, maar met een volle bak in De Veste moet het kunnen. Laat iedereen de trommels en toeters maar meenemen.” (WP)

Foto's © Rudy van 't Rood en Willem Pfeiffer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021