Dames Apollo 8 pakken de toppositie
02-12-2017
KOPLOPER VERACLES KANSLOOS IN DE VESTE: 3-0

Dames Apollo 8 pakken de toppositie

De volleybalsters van Ecare Apollo 8 zijn sinds zaterdag een zeer serieuze kandidaat voor de titel in de Topdivisie bij de dames. De ploeg van de coaches Bart en Thijs Oosting liet in de eigen sporthal De Veste koploper Veracles kansloos en heeft na negen speelronden twee punten voorsprong op Donitas en drie op Veracles, dat wel een wedstrijd minder speelde. De setstanden waren 25-20, 26-24 en 25-18.

Rustig gebleven
“Een fijne overwinning, ik kan niet anders zeggen”, aldus een uitbundige Bart Oosting na afloop. “Alleen in de tweede set haperde de machine wat bij ons, toen Heracles na 21-17 nog op gelijke hoogte kwam. Maar dat kan tegen zo’n ploeg, die ook veel kwaliteiten heeft, vooral op de hoeken. Maar gelukkig zijn we, zoals de laatste weken al het geval was, vrij rustig gebleven en konden we op het juiste moment alsnog toeslaan.”

Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Rinske Hofsté, die er geregeld in slaagde zowel vanaf rechts als links komend de bal aan het net steeds succesvol rechtdoor te slaan. “Ze heeft haar taak fantastisch ingevuld”, vond Bart Oosting. “We gaan hier mooi even van genieten, maar zaak is ons te blijven focussen. De competitie is nog erg lang.”

Over een mogelijke titel wil Bart Oosting daarom nog niet spreken. “Daar moeten we het nog helemaal niet over hebben, we zijn pas negen wedstrijden onderweg. Er zijn nog veel meer ploegen die kampioen kunnen worden, de eerste tien zitten nog behoorlijk dicht bij elkaar. Een week of geleden stonden we nog vijf punten achter op de koploper van dat moment, daar staan we nu vijf punten op voor. Binnen drie wedstrijden kan alles weer omgedraaid zijn. Volgende week moeten we naar Sneek, dat elfde staat. Dat wordt een autorit die gigantisch lang duurt, maar dan moeten we er wel weer staan. We leven echt van wedstrijd naar wedstrijd.”

Veel verschillende kwaliteiten
Wat de kracht is van het huidige Ecare Apollo 8? “Ik denk dat we veel verschillende kwaliteiten hebben. Een goed blok, een uitstekende pass en onze aanval wordt steeds beter. En we blijven rustig, juist ook op de momenten dat het er op aankomt. We zijn vrij stabiel en de enige ploeg die nog niet met 3-0 of zelfs 3-1 verloren heeft. Het gaat er nu om dat we ons blijven focussen op onze taken. We krijgen er nu mee te maken, dat elke tegenstander juist van ons wil winnen. Het is interessant om te zien hoe we daarmee om zullen gaan.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024