Borne en Berghuizen in evenwicht
04-12-2017
ONDANKS UITBLIJVEN DOELPUNTEN AANTREKKELIJK DUEL IN OLDENZAAL

Borne en Berghuizen in evenwicht

BVV Borne speelde zondag doelpuntloos gelijk tegen FC Berghuizen. Beide ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had de eerste helft het betere van het spel, na de thee lieten de Bornenaren nadrukkelijk van zich spreken. Gescoord werd er echter niet en beide teams konden vrede hebben met het behaalde punt.
 

Kou en regen weerhielden Bornse supporters er niet van hun club aan ploeg aan te moedigen. Een diepe buiging waard en spelers en begeleiders waarderen hun aanwezigheid zeer. Even leek het erop dat de trouwe fans al in de tweede minuut konden juichen toen Wesley Assink slim uit de rug van zijn tegenstander liep en alleen voor de doelman verscheen. De bal werd in het doelgebied gebracht, maar Assink kwam net tekort om van dichtbij de score te openen.

De thuisploeg besefte direct dat ze bij de les moest zijn en leek op te schakelen en het tempo te verhogen. In de twaalfde minuut een kans voor FC Berghuizen. Na een goede combinatie door het midden werd een mee opgekomen verdediger in stelling gebracht, maar zijn schot ging voorlangs het doel van doelman Post. De thuisploeg trok het initiatief verder naar zich toe en liet zien goed te kunnen voetballen. Borne stond echter prima en mede door onderlinge coaching en acceptatie kwam Berghuizen niet meer tot echte kansen.

Om te smullen
Vooral de duels tussen linksback Chiel Kosterink en zijn directe tegenstander waren om te smullen. Na een half uur raakte het duel meer in balans en kwam ook Borne tot kleine kansen. De gasten hanteerden echter te snel de lange bal, al was dat ook de verdienste van de gastheren die vroegtijdig de opbouw verstoorden en de Bornse middenvelders weinig ruimte gaven om zich aan te bieden. Er werd gerust met 0-0.
 

Borne kwam goed uit de kleedkamer en stroopte de mouwen nog eens op. In de 46ste minuut testte de opgekomen Chiel Kosterink met een afstandsschot de Berghuizer goalie. Die reageerde echter alert genoeg en tikte de bal over de lat. Nu waren de rollen omgedraaid en trokken de Bornenaren het initiatief naar zich toe. De thuisploeg leek iets meer in te zakken en Borne kon de aanval kiezen. Het kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel en ballen op Martijn Hofman zorgden keer op keer voor gevaar. Hofman verlengde de ballen met het hoofd, maar verdedigers waren er telkens iets eerder bij dan Jeroen Vos en Rowan Dobbe.

Treffer in de lucht
In de 59ste minuut kopte Wesley Assink voorlangs en zes minuten later kon Sven Pieterson (op middelste foto) de hoge bal van Jorrit Jongman net niet controleren om zich een vrije doorgang te kunnen verschaffen. Tot de zeventigste minuut was Borne sterker en hing een treffer in de lucht, maar ook Berghuizen kwam er een aantal malen snel uit. In de 82ste minuut werd Jeroen Vos gewisseld voor Dani Isho Toma en zette Borne nog eenmaal aan voor een offensief. En weer leek het erop dat het zou scoren. In de 86ste minuut werd een schot van Danny van Laar over het doel getikt en de aansluitende corner werd door Van Laar op de lat gekruld.

Hier zat het Borne even niet mee, maar in de 93ste minuut kwam het goed weg toen vanuit een hoekschop de bal rakelings naast werd gekopt. Deze kopbal was tevens het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Beide ploegen konden leven met een gelijkspel en ondanks de doelpuntloze middag zagen de toeschouwers toch een vermakelijk duel in Oldenzaal.
 

BVV Borne speelt zondag op het eigen sportpark tegen SV De Lutte. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024