Verbeterde akoestiek in Gitaarcafé
05-12-2017
ENTHOUSIASTE BETROKKENEN ZORGEN VOOR GELUID DEMPEND MATERIAAL

Verbeterde akoestiek in Gitaarcafé

In een poging de akoestiek in het Gitaarcafé Borne te verbeteren hebben twee enthousiaste deelnemers aan de maandelijkse activiteit besloten het voortouw te nemen om het geluid in het Kulturhus op een kwalitatief hoger niveau te brengen. George Hudepohl en André Dijkslag regelden het materiaal voor de panelen, die vanaf volgende week dienst doen bij het Gitaarcafé. Dat wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden in de ruimte van Jongerenwerk Borne.

Hol in de ruimte
Omdat het Kulturhus uit beton is opgetrokken, klinkt het nogal hol in de ruimte”, legt George Hudepohl de reden van de actie uit. “Omdat we maar een beperkt budget hadden, moesten we daar creatief mee omgaan. Aannemer Benny Snijders heeft ons heel goedkoop het raamwerk geleverd. Jos Snels van de Gordijnshop uit Enschede, textielingenieur en gespecialiseerd in akoestische verbeteringen, heeft ons adviezen gegeven en de gordijnstof gesponsord.“

Samen met Jan de Jong, frequent luisteraar in het Gitaarcafé, leggen Hudepohl en Dijkslag deze dinsdag de laatste hand aan de raamwerken. Het zijn vijftien rechthoekige voor aan de wanden en nog eens acht wat lagere voor boven het podium en achterin de zaal, bij de jongerenbar.

“In de keuken hebben we het hele spul gevuld met steenwol en het vervolgens in elkaar geniet”, zegt George Hudepohl. “Voor de deuren en achter het podium komen nog gordijnen en we creëren met de gordijnstof op het podium een soort tentidee, zodat het geluid nog wat meer breekt.”

De geluid dempende voorzieningen zijn voor elke editie van het Gitaarcafé vrij simpel aan te brengen en na afloop ervan te verwijderen.

Vanuit de verre regio
Het Gitaarcafé, opgericht door Toon en Lineke Faulhaber en later voortgezet onder leiding van Ronny Cloesmeijer, mag zich verheugen in belangstelling vanuit de verre regio. Het trekt maandelijks gemiddeld zo’n veertig bezoekers, die zelf spelen of zingen, luisteren en/of praten over muziek in al zijn veelzijdigheid. George Hudepohl, zelf actief op cajón en nu en dan op gitaar: “Van jazz tot populair, smartlappen, alles komt langs. Maar de nadruk ligt op gezelligheid en sfeer.”

Volgende week, op woensdag 13 december, is de laatste editie van dit jaar. Vanaf 20.00 uur is iedereen weer welkom in het ‘nieuwe’ Gitaarcafé. (WP)

Op de foto boven vanaf links Jan de Jong, André Dijkslag en George Hudepohl voor een aantal van de nieuwe raamwerken aan de wanden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024