Dames Apollo 8 waardig lijstaanvoerder
10-12-2017
SITUATIE VOOR HEREN WORDT MET DE WEEK NIJPENDER

Dames Apollo 8 waardig lijstaanvoerder

De volleybalsters van Ecare Apollo 8 toonden zich zaterdagavond een waardig lijstaanvoerder van de Topdivisie in de uitwedstrijd bij Sneek. De ploeg van de coachende broers Bart en Thijs Oosting had het in Friesland alleen in de derde set moeilijk, maar sloot het duel met de nummer elf van de competitie wel met de maximale score af. Het werd, in slechts 66 minuten, 0-3 via de setstanden 17-25, 12-25 en 24-26.

 

De eerste punten kwam enigszins stroef tot stand. “De bal wilde de grond maar niet raken aan de overkant”, keek Jet Oosterheert daarop terug. “Gelukkig bleek dit van korte duur te zijn en werden de ballen daarna, door de verrassende set ups van Manon van ‘t Rood, veelvuldig naar de grond geslagen.”

Ook de serveserie van Rinske Hofsté droeg hieraan bij. De 25 punten werden compleet gemaakt door de blokpunten van Laury Donker en de belangrijke passes en reddingen van Lieke Hilgenberg (rechts). Sneek stelde er zeventien punten tegenover.

Vrijwel vlekkeloos
De tweede set verliep vrijwel vlekkeloos. Ecare Apollo 8 had steeds een ruime voorsprong en kon naar hartenlust wisselen, waardoor iedereen aan spelen toekwam. Saai voor het publiek werd het echter niet. Ook al door een heel lange en spannende rally. Helaas voor de gasten viel de bal aan het eind daarvan drie centimeter buiten de lijnen aan de kant van Sneek. Verder was er voor de Bornse ploeg geen vuiltje aan de lucht. De set werd keurig uitgespeeld: 12-25.

Apollo 8 ging de derde set in met dezelfde opstelling, als die waarmee de tweede werd afgesloten. Dat ging bepaald niet van een leien dakje. Sneek kwam zelfs met 17-13 voor en het scoren ging de Bornse formatie steeds moeizamer af. Na enkele wissels slaagde Apollo 8 er echter in het gat te dichten, waarbij eens te meer een belangrijke rol was weggelegd voor Antoinette Posthuma.

Jet Oosterheert: “Antoinette sloeg de ballen zakelijk naar de grond bij de club waar haar roots liggen. Via twee matchpoints werd de 26 op het scorebord aangetikt door een killblock van Laury Donker.” Met 24-26 was de 0-3 zege een feit.

Tiende verlies op rij
Voor de heren van Ecare Apollo 8 wordt de situatie in de eerste divisie steeds nijpender. Voor de tiende keer op rij werd verloren. Dit keer van Scyllla in Wageningen, dat op de derde plek van onderen staat. De Bornse ploeg dacht een kans te hebben, maar werd met 4-0 weggespeeld via de setstanden 25-20, 25-23, 25-16 en 25-13. Alleen in de tweede puntenreeks bleven de gasten redelijk bij. Het team van Victor Artamonov staat als nummer laatst al twaalf punten achter op VC Zwolle en dertien op Scylla. (WP)

Foto © Rudy van 't Rood

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024