‘We willen dicht bij huurders zitten’
13-12-2017
WELBIONS VANAF 20 DECEMBER AAN STATIONSSTRAAT 12

‘We willen dicht bij huurders zitten’

Voor de tweede keer in enkele maanden verhuizen de medewerkers van Welbions Borne naar een ander adres. Dit keer met de bedoeling om er weer jarenlang te blijven. Na de verkoop van het uit 1867 daterende statige pand van voorheen Spanjaard aan de Stationsstraat 37 aan Building Design werd tijdelijk het huidige onderkomen aan de Nieuwe Kerkstraat 3-5 betrokken. Vanaf woensdag 20 december is Welbions gevestigd aan de Stationsstraat 12 (foto onder).

“We willen hoe dan ook aanwezig blijven in Borne en dicht bij onze huurders zitten”, verklaart directeur Eric Markvoort. “Dit pand stond al een tijdje leeg en is van onszelf. We willen zowel in Hengelo als in Borne via alle kanalen ijn contact blijven met onze klanten. We zijn telefonisch goed bereikbaar, gaan op bezoek bij mensen thuis en wie dat wil kan naar ons toe komen. Het past in onze filosofie om onze relaties en -ook toekomstige- huurders te kunnen ontvangen. Zodat we ook bereikbaar zijn voor mensen die op de fiets willen komen of op loopafstand wonen. Vaak hebben mensen behoefte aan persoonlijk contact, we proberen alle communicatiekanalen open te houden.”

Niet via de computer
“We zitten in Borne gewoon tussen onze huurders in”, bevestigt buurtcoach Ineke Slettenhaar. “Dat is heel belangrijk. We hebben een kleine twintig complexen, waar meer ouderen wonen en die wat minder mobiel zijn. Die kunnen hier gewoon even langs komen. Soms is het ook goed dat je mensen niet via de computer in de ogen hoeft te kijken.”

“Als je een persoonlijk verhaal wilt vertellen, werkt dat toch beter face to face”, vult Eric Markvoort aan. “Vergeleken met Hengelo heeft Borne wat meer ouderen, die Veel jongeren bijvoorbeeld zijn digitaal heel goed onderlegd, aan wie het digitale gedeelte wat minder besteed is. Maar ook veel jongeren, die digitaal heel goed zijn ondergelegd hebben er behoefte aan een praatje te maken of persoonlijk een vraag te kunnen stellen. Al proberen we wel zoveel mogelijk zelfwerkzaamheid bij onze huurders te realiseren.”

Meest gekke vragen
“Op kantoor komen de meest gekke vragen voorbij”, weet Doreen Fluttert, die met Coby Pieter de bemanning aan de balie vormt. Ze worden behalve door Ineke Slettenhaar ondersteund door wijkbeheerder Richard Geelen en assistent-wijkbeheerder John Huijgens. Ineke Slettenhaar en Richard Geelen hebben bovendien minimaal twee keer per jaar contact met de bewonerscommissies van de diverse complexen en geregeld met de vertegenwoordigers van de belangenvereniging Ookbions van de huurders.

Bij de officiële opening, volgende week woensdag om 13.00 uur, zijn onder anderen de directeuren Harry Rupert en Eric Markvoort en Bart Sauer en André Aansorgh van Ookbions aanwezig. De huurders Arjan Bijker en Jan Looms knippen bij de opening het traditionele ‘lintje’ door.

Ineke Slettenhaar: “We hopen dat nog meer mensen gaan beseffen dat we nog gewoon volop in Borne aanwezig zijn in Borne.”

Het kantoor van Welbions in Borne is ook na de verhuizing van maandag tot en met donderdag geopend van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. (WP)

Op de foto boven vanaf links Ineke Slettenhaar, Doreen Fluttert en Eric Markvoort.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021

16.500 bomen/struiken erbij in Borne

Komende winter plant Staatsbosbeheer ruim dertig hectare nieuw bos aan in de regio Twente. Onder...
13-01-2021

Auto over de kop op Azelosestraat

Dinsdagavond ging een auto over de kop op de Azelosestraat na van de weg geraakt te zijn. Het...
12-01-2021

Stroomstoring aan Van Heemskerkstraat

Zondag aan het begin van de avond zaten de bewoners aan de Van Heemskerkstraat plotseling in het...
10-01-2021

‘Maria Mediatrix’ door de jaren heen

Een internaat, juvenaat, bedehuis en asielzoekerscentrum in Azelo. Het was...
10-01-2021