Jan de Vries lijsttrekker PvdA/GroenLinks
HERTMENAAR VOERT DE NIEUWE COMBINATIELIJST AAN

Jan de Vries lijsttrekker PvdA/GroenLinks

Op de gezamenlijke kandidatenlijst van GroenLinks en PvdA heeft Jan de Vries uit Hertme de lijsttrekkerspositie gekregen. De 62-jarige Zaandammer woont sinds 2011 in het kerkdorp en is er inmiddels zeer actief betrokken als voorzitter van St. Gregorius en als vrijwilliger bij het Openluchttheater. Bovendien zet hij zich in bij buurtbemiddeling. De Vries werkt bij het Ministerie van Financiën en houdt zich daar bezig met opleidingen voor douanebeambten.

 

Gezamenlijke verkiezingslijst

De PvdA’er van huis uit is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen eveneens de leidsman voor GroenLinks. Beide partijen komen voor het eerst met een gezamenlijke verkiezingslijst en gaan één fractie vormen. De tweede plek op de lijst wordt ingenomen door Martin Tikken, de voorzitter van GroenLinks Borne. Bij de vorige verkiezingen haalde GroenLinks net geen zetel, de PvdA minimaliseerde tot slechts één zetel in de Raad. De klappen die de socialisten ook landelijk kregen waren aanleiding voor Jan de Vries om zich actief met de politiek bezig te gaan houden. “Toen de PvdA landelijk verloor werd ik zo boos. Een partij met zulke goede ideeën! Hoe kan dat? Dat laat ik niet gebeuren.” Hij meldde zich daarom een aantal maanden geleden bij de lokale PvdA, waar hij dus blijkbaar met open armen ontvangen werd en meteen als lijsttrekker werd gekozen en als frontman de verkiezingen in zal gaan.

 

Bram Donkers op plek drie

De Vries heeft er ‘hartstikke veel zin in’. “Duurzaamheid, solidariteit en leefbaarheid zullen de kernwaarden zijn voor mijn handelen. Het gaat helemaal niet zo slecht in Borne, maar er zijn wel dingen die beter kunnen.” Het verkiezingsprogramma van de lijstcombinatie is inmiddels bekend. Volgens De Vries waren de verschillen tussen GroenLinks en de PvdA niet zo groot. “De combinatie is eigenlijk heel logisch als je de afzonderlijke partijprogramma’s zag. Dat was bijna één op één. Ideologisch zitten we heel dicht bij elkaar.”

 

Zowel Martin Tikken als Jan de Vries heeft geen ervaring in de politiek. “We hebben wel een begeleider nodig”, vindt De Vries. “We hebben een goed groepje achter ons staan en Bram Donkers is daarin natuurlijk een belangrijke.” De ervaren Donkers zal beide mannen vooral politiek-strategisch bijstaan. Met een derde positie op de verkiezingslijst is het maar helemaal afhankelijk van de verkiezingsuitslag of Bram Donkers deze rol achter de schermen zal spelen of in de spotlights van de gemeenteraad. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024