Joris Lentfert en Joy Beune sportlieden 2017
15-12-2017
OOK DAMES BORHAVE, NIENKE KWAKKENBOS EN JEUGDTEAM NEO IN DE PRIJZEN

Joris Lentfert en Joy Beune sportlieden 2017

Motorcoureur Joris Lentfert en schaatsster Joy Beune zijn vrijdagavond in het Kulturhus uitgeroepen tot de Bornse sportlieden van het jaar 2017. Bij de sportploegen stonden de handbaldames van Borhave al op voorhand als winnaar vast. De aanmoedigingsprijs voor het sporttalent van het jaar ging naar badmintonster Nienke Kwakkenbos , bij de jeugdsportploegen werden de voetballers van NEO onder 17-1 tot beste gekozen.

Joy Beune werd vorig jaar nog gekozen tot het sporttalent van Borne, haar sterk stijgende prestatiecurve maakte haar nu tot de beste sportvrouw van de gemeente. “Eerlijk gezegd had ik daar wel een beetje rekening mee gehouden, gezien mijn prestaties”, verklapte de jonge schaatsster die ondertussen al aansluiting heeft gevonden bij de toppers onder de senioren. Dit seizoen richt Joy Beune zich nog vooral op het wereldkampioenschap bij de junioren, waarvoor ze een van de topfavorieten is.

Heel ontspannen
Maar wellicht gloort er nog wel veel meer moois, nu ze zich op vier afstanden heeft geplaatst voor de Olympische kwalificatiewedstrijden. “Daar ga ik heel ontspannen en zonder druk naar toe”, zegt ze. “Ik reken helemaal nergens op en dan kan het ook niet tegenvallen. Ik ben nog jong en heb nog jaren te gaan. Maar als ik me onverhoopt toch plaats, ga ik natuurlijk.” Joy Beune bleef bij de vrouwen tweevoudig winnares en klootschieter Silke Tulk en handbalkeepster Evelien Grob voor.

Ook voor Joris Lentfert kwam zijn verkiezing tot Borns sportman van 2017 niet echt uit de lucht vallen. De motorcoureur kende, ondanks drie keer een val, een prima seizoen en eindigde als achtste in het eindklassement van het NK Supercup 600. Vooraf zou Lentfert voor een plek bij de eerste tien hebben getekend, dus voldeed hij meer dan aan de verwachtingen. “Het liep vanaf het begin goed, na een trainingskamp in Spanje”, glunderde Lentfert.

Geweldig team
"Het succes is echter mede te danken aan het geweldige team dat ik om me heen heb. Natuurlijk moet ik het op het circuit doen, maar het is ongelooflijk belangrijk dat je materiaal voor een race prima voor elkaar is. Zoals ik ook mijn sponsors erg dankbaar ben dat ze het mogelijk maken dat ik race. Van mij hadden zij in aanmerking mogen komen voor de titel van sportploeg van het jaar.”

Joris Lentfert kreeg bij de jury de voorkeur boven klootschieter Jos-Bert Aalbers, de partner van Silke Tulk, die dit jaar de Grolsch Champion Tour op het onderdeel straat op zijn naam schreef. (WP)





 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bert de Groote — 15 dec 2017
Namens het team van de Bornse Schaats- Skeelervereniging feliciteren wij Joy Beune met het behaalde succes

Sportverkiezingen 2017


     

     

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024

    BZSV pakt punt in spectaculair duel

    Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
    15-04-2024

    NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

    Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
    15-04-2024

    Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

    ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
    12-04-2024

    BZSV kansloos tegen SV Almelo

    Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
    08-04-2024