Popkwis met jaar populairder
17-12-2017
BAR EN BOOS OPNIEUW WINNAAR VAN MUZIEKEVENEMENT VOOR SERIOUS REQUEST

Popkwis met jaar populairder

De Popkwis voor Serious Request onder leiding van ‘muziekprofessor’ Herman Lansink Rotgerink (foto hieronder) wordt met het jaar populairder. Liefst 44 teams zorgden zaterdagavond in een afgeladen volle hoofdzaal van het Kulturhus voor een recorddeelname. Al weken van tevoren moesten andere kandidaten worden teleurgesteld. De winst was net als vorig jaar voor Bar en Boos, voor The Culture Club van Hans Nijhof uit Borne en het Hengelose CBGB. De avond leverde ruim 1300 euro op voor Serious Request.

'Breng ze weer samen'
Zoals de laatste jaren gebruikelijk vormden muzikale vragen die verband houden met het thema van Serious Request de ingrediënten voor de eerste ronde. Dit keer was dat ‘’Breng ze weer samen’, met als onderliggende gedachte verscheurde families in oorlogsgebieden te herenigen. Er kwamen nummers en bands voorbij als All Together Now, Family Affair en The Mama’s and the Papa’s.

In de tweede ronde stonden bijzondere covers centraal. Zo waren geluidsfragmenten te horen van covers door Direct van James Brown, door Linking Park van Adele en door The Killers van Alphaville.
Als gewoonlijk had Herman Lansink Rotgerink ook weer twee zogenaamde connectierondjes ingepast. Bij het eerste daarvan liepen nummers die gebruikt zijn voor reclamecampagnes als rode draad door de vragen heen, bij het tweede moest een titel of bandnaam worden geraden die met ICT-termen te maken hadden.

Albumhoezenbingo
Naar een idee van technicus Gerrit Schukkink van het Kulturhus werd buiten de quiz om een leuk extraatje geserveerd. De deelnemers kregen tijdens de ‘albumhoezenbingo’ 75 fragmenten van elk circa tien seconden te horen, waarvan er veertien gekoppeld moesten worden aan bekende hoezen van wereldvermaarde bands en zangers als Led Zeppelin, Deep Purple en Prince.

Ook waren er nog rondjes ‘Good and Bad’ en als afsluiting ‘Nederland eerst’, waarbij een keur aan vaderlandse bands -uiteenlopend van Tee Set en Shocking Blue tot Bettie Serveert- de hoofdrol vertolkte.

Het team Bar en Boos (hiernaast) was dus als titelverdediger opnieuw de beste. Herman Lansink Rotgerink: “Het zijn gewoon geweldige liefhebbers die vaak aan dit soort quizzen meedoen omdat ze muziek hartstikke gaaf vinden. Er is over het algemeen erg goed gescoord, ook de teams die onderaan eindigden hadden meer dan vijftig procent van de opdrachten goed. Het belangrijkste is echter dat de mensen een leuke avond hebben, met Borne en muziek als bindende factoren.”

En die opzet lukte, getuige de reacties van de deelnemers, weer meer dan voortreffelijk. (WP)

Foto’s © Gerard Kamp en Willem Pfeiffer

(Later meer foto's)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Erik — 17 dec 2017
Top avond met veel verrassende nummers.

Popkwis Serious Request 2017


  Waar vinden we de Hond in de pot?

  In de fraaie tuin van het Museum Bussemakerhuis in Borne openen Jan Gerber, fotograaf, en...
  18-05-2019

  Acties geldinzameling van start

  De Oude Kerk in Oud Borne is toe aan een grondige opknapbeurt. Een verzakkende kansel, scheuren...
  13-05-2019

  Verjonging voor Mariavieringen

  Het is weer mei en dat betekent traditiegetrouw dat er wekelijks op de dinsdagavond ook...
  07-05-2019

  Spookhuis stamt uit 1581

  Het vermoeden was al dat het illustere Spookhuis in Hertme in de 16e eeuw zou zijn ontstaan....
  06-05-2019

  Informatiebord bij de bunker

  Aan de Zandbongenweg, net buiten Hertme, is een informatiebord onthuld dat bij de daar staande...
  05-05-2019

  Ouwe hap Angorageiten schietend verder

  “Het moest er een keertje van komen”, vertelt Matthijs Boomkamp die in het...
  03-05-2019