Popkwis met jaar populairder
17-12-2017
BAR EN BOOS OPNIEUW WINNAAR VAN MUZIEKEVENEMENT VOOR SERIOUS REQUEST

Popkwis met jaar populairder

De Popkwis voor Serious Request onder leiding van ‘muziekprofessor’ Herman Lansink Rotgerink (foto hieronder) wordt met het jaar populairder. Liefst 44 teams zorgden zaterdagavond in een afgeladen volle hoofdzaal van het Kulturhus voor een recorddeelname. Al weken van tevoren moesten andere kandidaten worden teleurgesteld. De winst was net als vorig jaar voor Bar en Boos, voor The Culture Club van Hans Nijhof uit Borne en het Hengelose CBGB. De avond leverde ruim 1300 euro op voor Serious Request.

'Breng ze weer samen'
Zoals de laatste jaren gebruikelijk vormden muzikale vragen die verband houden met het thema van Serious Request de ingrediënten voor de eerste ronde. Dit keer was dat ‘’Breng ze weer samen’, met als onderliggende gedachte verscheurde families in oorlogsgebieden te herenigen. Er kwamen nummers en bands voorbij als All Together Now, Family Affair en The Mama’s and the Papa’s.

In de tweede ronde stonden bijzondere covers centraal. Zo waren geluidsfragmenten te horen van covers door Direct van James Brown, door Linking Park van Adele en door The Killers van Alphaville.
Als gewoonlijk had Herman Lansink Rotgerink ook weer twee zogenaamde connectierondjes ingepast. Bij het eerste daarvan liepen nummers die gebruikt zijn voor reclamecampagnes als rode draad door de vragen heen, bij het tweede moest een titel of bandnaam worden geraden die met ICT-termen te maken hadden.

Albumhoezenbingo
Naar een idee van technicus Gerrit Schukkink van het Kulturhus werd buiten de quiz om een leuk extraatje geserveerd. De deelnemers kregen tijdens de ‘albumhoezenbingo’ 75 fragmenten van elk circa tien seconden te horen, waarvan er veertien gekoppeld moesten worden aan bekende hoezen van wereldvermaarde bands en zangers als Led Zeppelin, Deep Purple en Prince.

Ook waren er nog rondjes ‘Good and Bad’ en als afsluiting ‘Nederland eerst’, waarbij een keur aan vaderlandse bands -uiteenlopend van Tee Set en Shocking Blue tot Bettie Serveert- de hoofdrol vertolkte.

Het team Bar en Boos (hiernaast) was dus als titelverdediger opnieuw de beste. Herman Lansink Rotgerink: “Het zijn gewoon geweldige liefhebbers die vaak aan dit soort quizzen meedoen omdat ze muziek hartstikke gaaf vinden. Er is over het algemeen erg goed gescoord, ook de teams die onderaan eindigden hadden meer dan vijftig procent van de opdrachten goed. Het belangrijkste is echter dat de mensen een leuke avond hebben, met Borne en muziek als bindende factoren.”

En die opzet lukte, getuige de reacties van de deelnemers, weer meer dan voortreffelijk. (WP)

Foto’s © Gerard Kamp en Willem Pfeiffer

(Later meer foto's)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Erik — 17 dec 2017
Top avond met veel verrassende nummers.

Popkwis Serious Request 2017


  Droom van Sabrina komt uit

  Het kan raar lopen: Sabrina, de 26-jarige cliënte van Aveleijn, heeft musicals als grote...
  16-09-2019

  Musical Rent in de startblokken

  Komende vrijdagavond staat de première van Rent, de rockmusical, op het programma van het...
  15-09-2019

  ‘Plekken van plezier’ gratis toegankelijk

  Tijdens de Open Monumentendag, komende zaterdag 14 september, staat de amusementswaarde van ons...
  10-09-2019

  Kulturhus verrast door bezuinigingen

  “Het kwam als een volslagen verrassing!”, zegt Frank Droste, directeur van het...
  09-09-2019

  Eerbetoon aan geliefd koorlid

  Op zondag 22 september geeft het koor Mix, samen met het Borns Ensemble en het koor Inpajoko een...
  07-09-2019

  Daar gaat de fontein

  Maandagmorgen in alle vroegte werd de fontein aan de Nijstad van z’n plek getild....
  02-09-2019