Ingrid Prigge alle vrouwen de baas
17-12-2017
PARCOURSRECORD HALVE MARATHON MANNEN STEP ONE LOOP FORS SCHERPER

Ingrid Prigge alle vrouwen de baas

De 31ste editie van de Winter Step One Loop van BVV Borne leverde zondag een fraai nieuw parcoursrecord op de halve marathon op. Winnaar Marco Muller (hieronder) raffelde de ruim 21 kilometer af in een knappe tijd van 1 uur, 12 minuten en 56 seconden en was daarmee aanzienlijk sneller dan Leon Sanderman, die vorig jaar tot 1.14.42 kwam. Bij de vrouwen was Ingrid Prigge opnieuw superieur, maar ze kwam met 1.26.00 niet in de buurt van haar tijd van vorig jaar toen ze na 1.22.22 finishte.

Ingrid Prigge was als prima donna van de categorie 40+ ook dit keer aanzienlijk sneller dan de beste atlete bij de senioren. Sabine Wassink uit Rijssen had voor de helft van de klassieke afstand 1.35.20 nodig. Voor Ingrid Prigge komt het einde van haar imposante atletiekloopbaan langzamerhand in zicht, al kost het haar nog moeite haar wedstrijdmentaliteit vaarwel te zeggen. ”Ik wil volgend jaar nog één keer meedoen aan de marathon in Enschede”, verklapt ze. “Eerlijk gezegd kan ik het steeds minder opbrengen veel te trainen. Ik heb nog wel steeds die wil om te winnen, maar merk dat mijn lichaam niet meer zo snel herstelt van inspanningen. Ik train al een tijdje samen met Gerry Visser een groep lopers. Clemens Meuleman haalde hier drie minuten van zijn persoonlijk record af. Daar word ik net zo gelukkig van als van zelf nog lopen, ik krijg er erg veel energie van.”

Toch wat angstiger
Dat ze dit keer een stuk minder snel was dan bij de vorige editie had ook te maken met het op sommige plekken wat gladde parcours. “Ik denk dat onder zulke omstandigheden vrouwen toch wat angstiger zijn dan mannen”, bedacht ze. “Maar daar lag het zeker niet alleen aan hoor. Ik train gewoon veel te weinig. Maar ja, dit is leuk om te doen, het is zo’n beetje een levensbehoefte. Vroeger ging ik voetbal kijken bij BVV Borne, nu kom ik er om hard te lopen.”

Gerdianne Mekelenkamp was uin 1.50,04 op de vijfde stek de rapste Bornse bij de senioren. Nienke Westerhof (1.53.00), Elsa Dragt (1.53.20) en Dominique Danicaart (1.53.23) legden beslag op de zevende tot en met negende plaats.

Plaatsgenoot Thijs Aarninkhof (hiernaast met Ingrid Prigge) was op de negende plaats in 1.22.35 de snelste Bornenaar bij de mannen. Bijna tien minuten achter Marco Muller, wiens broer Mark als tweede over de meet kwam met in diens kielzog Daan Schouten uit Almelo. De docent Engels had een tijd van onder de 1.20 in gedachten, maar slaagde niet in die missie. Aarninkhof: “Ik ben niet echt in vorm, omdat ik de laatste tijd niet constant heb kunnen trainen. Af en toe was het wel een kwestie van het juiste spoor zoeken en waande je je in de Moonwalk van Michael Jackson, maar heel veel last van de gladheid heb ik niet gehad. En het was ook wel erg mooi weer om te lopen, met die zon en geen wind. Je kon ook gemakkelijk ademhalen. Het gaat altijd om die laatste kilometers en het was wel lekker om die in een groepje te lopen. Door een beetje met elkaar te praten, sleep je elkaar er door heen.”

Jorien Voorhuis en Gianni Romme
Dat deden ook de prominenten Jorien Voorhuis en Gianni Romme. De schaatscollega’s van weleer, ook in het privéleven een setje, waagden zich aan de tien kilometer en sloot die gezamenlijk af na 49 minuten en zes seconden. Jorien Voorhuis werd er bij de vrouwen zevende mee, Gianni Romme bij de mannen 69ste. Voorhuis was daarmee half minuutje sneller dan Femke Heupink uit Borne, die na 49.37 als negende binnen kwam.

Deze afstand werd gewonnen door een superieure Lisanne Meulenman uit Enschede (37.08), voor Deborah Wissink uit Hengelo (41.49) en Stefanie Semmekrot uit Ootmarsum (44.10). Bij de mannen won Danny Paalman uit Holten overtuigend in 35.07, Joe Stephens uit Bellingen (37.14) en Aje Niks uit Westerhaar-Vriezenveenschewijk (37.33). Maurice Bolhuis was op de negende plek de snelste Bornse deelnemer.

Op de vijf kilometer was er voor Jolien Ramerman uit Borne een zevende prijs weggelegd. Met haar tijd van 24 minuten en 29 seconden werd ze zevende. Judith Kole eindigde in 25.59 als tiende, Lieke Vollenbroek in 27,09 als dertiende. De overwinning was voor Linda Ooms uit Tonder, die Sam Wennink uit Hengelo en Sanne Potman uit Enschede naar de twee resterende podiumplekken verwees. Bij de mannen won Silan Hasan in 16,22, gevolgd door Robert Gerritsen uit Vroomshoop (16.42) en Guus Beking uit Tonder (18.03). Stan Spekreijse (22.40), Erik Mulder (22.57) en Wouter Olbertz (23.17) werden als lokale vertegenwoordigers respectievelijk vijftiende, zestiende en negentiende.

Twee parcoursrecords
Bij de jeugd onder dertien jaar, die twee kilometer liep, sneuvelde zowel bij de jongens als de meisjes het parcoursrecord. Florian Kok knabbelde in zes minuten en 43 seconden drie tellen af van de vorig jaar door Aron Thimm uit het Duitse Goch gerealiseerde tijd. Achter Gus Olte uit Ahaus (7.04) bezetten vier jonge lopers uit Borne de posities drie tot en met zes. Dat waren in deze volgorde Bram Swienink (foto links, 8.11), Stan Horsthuis (8.18), Thijs Jansen (8.55) en Leon van Lohuizen (8.58).

Jil Olte uit Ahaus verpulverde het parcoursrecord bij de meisjes met bijna een minuut. Ze bracht de toptijd van Puck Hesselink van 9.19 terug naar 8.21. Ook Amy Willems uit Haaksbergen bleef onder de oude topnotering (8.40). Luna Buist (9.45), Merel de Kraker (10.16) en Jente van Raaij (10.30) vonden zichzelf als nummers drie tot en met vijf terug in de uitslag. (WP)

Alle uitslagen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Winter Step One Loop 2017


  Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

  Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
  17-01-2021

  Joy Beune vijfde op EK in Thialf

  Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
  17-01-2021

  Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

  Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
  11-01-2021

  Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

  De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
  08-01-2021

  NEO bindt leden met een online bingo

  Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
  13-12-2020

  Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

  Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
  29-11-2020