NEO zet Eilermark aan de kant: 3-0
17-12-2017
WELKOME DRIEPUNTER NA DRIE THUISDUELS ZONDER ZEGE

NEO zet Eilermark aan de kant: 3-0

In het laatste competitieduel van 2017 heeft NEO Eilermark met 3-0 aan de kant gezet. Een welkome driepunter nadat dat drie thuiswedstrijden achter elkaar achterwege was gebleven. Het bijzondere was dat NEO ondanks vele riante mogelijkheden drie standaardsituaties nodig had om te scoren.
 

Minuut stilte
Na een mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Stefan Hoekstra opende NEO met kansen voor Tim Bijker en Jochem Stam, die beiden het doel te hoog zochten. Bij NEO stond Stijn Baars in de basis en de onbevangen spelende jongeling ontpopte zich samen met Mauro Lohuis tot een van de betere spelers aan NEO-zijde. Eilermark gokte veelal op de lange bal op de ervaren Jordi Holtkamp, maar het team werd vooralsnog zelden gevaarlijk.
 

Nadat Stijn Baars nog een keer over had gekopt kwam NEO halverwege de eerste helft op voorsprong. Een hoekschop van Tim Bijker werd door Bas Smits terug gekopt en aanvoerder Robin Oude Kamphuis knikte binnen: 1-0.
 

Eilermark probeerde de bakens te verzetten en NEO kreeg erg veel ruimte. Daar werd erg onzorgvuldig mee omgesprongen en de ploeg van Jan Willem van Holland had alle geluk van de wereld toen een scrimmage vlak voor rust niet tot de gelijkmaker leidde.
 

Na de thee viel snel de 2-0. Een Eilermark-verdediger raakte een bal totaal verkeerd en Ron Spoler raakte in een duel met de laatste verdediger van de gasten. Die viel en hield de bal vervolgens met de hand tegen. De referee besloot tot het geven van een strafschop, die Stijn Baars benutte: 2-0 (onderste foto).
 

Volledig onder controle
De ploeg van Wesley Sanders leek te berusten in zijn lot. NEO had de wedstrijd nagenoeg volledig onder controle, maar verzilverde mooie kansen via Rick ten Tusscher, Stijn Baars en de ingevallen Pascal van Berkum niet. De 3-0 viel nog wel, een kwartier voor tijd. Mauro Lohuis nam een strakke corner, die door Robin Oude Kamphuis bij de eerste paal werd binnen getikt.
 

Eilermark heeft een aantal individueel sterke spelers in de gelederen die af en toe vrij dreigend waren maar het bleef bij een tot hoekschop getikte inzet door Bob Peterman en een schot dat van richting veranderd werd en rakelings naast ging.
 

Een verdiende overwinning derhalve en NEO kan zich nog gaan opmaken voor een leuk bekertreffen thuis tegen hoofdklasser Silvolde komende donderdag. De aanvang is 20.00 uur.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 18 dec 2017
Zo weer drie punten toegevoegd !
De boys gaan met een gerust hart de winterstop in.
De supporters links van de tribune wensen de boys en staf fijne feestdagen toe.

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024