Welbions ‘thuis’ op historische plek
20-12-2017
WONINGCORPORATIE BETREKT PAND OP VOORMALIGE LOCATIE WIT BOERDERIJTJE

Welbions ‘thuis’ op historische plek

Woningcorporatie Welbions nam woensdag officieel het nieuwe pand aan de Stationsstraat 12 in gebruik. De huurders Arjan Bijker en de 88-jarige Jan Looms (foto boven) knipten samen symbolisch het lint door, waarmee het modern ingerichte kantoor in ‘De Hof van Knuif’ werd geopend. Een locatie met geschiedenis, zo bleek. Tijdens zijn toespraak meldde mededirecteur Harry Rupert dat op deze plek in vroeger jaren een kleine witte boerderij heeft gestaan.

Niet over de top
Rupert (links), nadat zijn collega Eric Markvoort het openingswoord voor zijn rekening had genomen: “Dat we hier nu zitten doet recht aan die historie en past bij wat we als Welbions willen zijn. We wilden een zelfstandige vestiging in Borne met uitstraling, maar niet eentje over de top. Het past ons als woningcorporatie niet om het te luxe te hebben. Dit pand is functioneel. Het is plezierig om hier te werken, maar vooral om hier te komen. Hier staat een trotse directeur.”
“Het directielid stond nog even stil bij het afscheid van het monumentale pand, een paarhonderd meter verderop aan de Stationsstraat, waar Welbions als Woonbeheer jarenlang gevestigd was. “Absoluut prachtig, maar voor ons aan de te grote kant. Het heeft nog een tijdje als uitvalsbasis gediend voor ons personeel uit Hengelo en Enschede, toen we de automatisering voor drie kantoren opnieuw moesten inrichten. We zijn er trouwens heel blij mee dat we ons vroegere pand hebben kunnen verkopen aan Building Design, waarbij we de garantie hebben dat die het pand mooi zal laten en misschien zelfs nog wel mooier zal maken.”

Stem van de bewoners
Namens Ookbions, de belangenvereniging van de huurders, voerden André Aansorgh (links) en Bart Sauer (hiernaast) het woord. Zij maakten duidelijk het belangrijk te vinden een herkenbare plek in Borne te hebben, waar ze in overleg kunnen treden met Welbions.

Dat doen we sowieso een keer per maand”, laat Sauer weten. “Ook al omdat alle regelgeving in de loop der jaren veel formeler is geworden. We zijn betrokken bij prestatieafspraken en het woonbeleid. Soms zijn er ook themabijeenkomsten. We kijken naar de missie en het bedrijfsplan van Welbions en hoe die zich verhouden tot de cijfers. We zijn de stem van de bewoners.” (WP)
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024