Streekwinkel Vertwenz sluit de deuren
23-12-2017
STERK GROEIENDE BEZORGSERVICE BIO-ABONNEMENTEN WORDT WEL VOORTGEZET

Streekwinkel Vertwenz sluit de deuren

Vertwenz, de winkel met Twentse streekproducten, gaat in januari de deuren sluiten. Het bezorgen van biologische groente en/of fruit abonnementen (gratis) aan huis of op het werk gaat wel verder. Het bezorgingsgebied is niet alleen meer Borne, maar reikt inmiddels van Almelo tot en met Enschede.

 

De laatste paar maanden is de bezorgservice in biologische groentepakketten zeer sterk gegroeid. Wekelijks bezorgt Vertwenz bij steeds meer mensen een krat vol biologisch groente en/of fruit. Vertwenz betrekt deze 'AGF' zoveel mogelijk uit Twente, waar het van drie biologische telers wekelijks een vers aanbod krijgt. De winkel aan de Grotestraat gaat sluiten, de garage aan De Kleine Loods wordt aangehouden voor het inpakken van bio-abonnementen.
 

Bio-abonnementen
Door de sterke groei is Jan Lohuis meerdere dagen in de week druk met het ophalen, inpakken en bezorgen van de bio-abonnementen. De winkel en bezorgservice van bio-abonnementen zijn te veel werk voor Jan en Sandra Lohuis. Uitbreiding van personeel is overwogen, maar daar is Vertwenz dan weer net te klein voor. Vandaar: Te groot voor twee, te klein voor drie.

 

Met veel passie en plezier hebben Jan en Sandra Lohuis de bijzondere winkel gerund. Ze leerden naar eigen zeggen veel van het ondernemen, ontdekten persoonlijke kwaliteiten waarvan ze beiden niet wisten dat ze ze hadden, leerden fijne mensen kennen en maakten nieuwe vrienden. Ze kijken met trots en een goed gevoel terug op vijf mooie jaren die ze beiden niet hadden willen missen.

 

Jan en Sandra Lohuis vinden het ook jammer om de samenwerking met alle prachtige hardwerkende ambachtelijke producenten van Twentse streekproducten stop te moeten zetten. En ook dat ze Borne en omstreken niet meer kunnen voorzien van alle heerlijke lokale producten.

 

Moeilijke keuze
Het was volgens hen een moeilijke keuze, maar de winkel gaat sluiten; door de goede verkoop van kerstpakketten en winkelverkoop sneller dan voorzien. De uitverkoop van producten en inventaris begint woensdag 27 december om 13.00 uur. Dit gaat door tot in januari.

Jan en Sandra Lohuis: "We willen graag alle lieve en bijzondere klanten onmeunig bedanken, ook voor de vele mooie momenten die ze met ons de afgelopen vijf jaar hebben gedeeld."

De aangepaste openingstijden voor de komende periode zijn te vinden op de website www.vertwenz.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Beste Sandra en Jan; we spreken elkaar binnenkort zeker nog persoonlijk en... ondernemen is niet alleen altijd nieuwe dingen doen maar zeker ook tot (nieuwe) inzichten komen. Daarna luisteren én handelen is lastig maar geeft ook weer ruimte. Een stoere beslissing die jullie weer nieuwe uitdagingen en kansen gaat brengen! Dus hele Fijne Feestdagen en een Mooi Nieuw Jaar!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024