Tweede ondernemersdag Borne-Rheine
28-12-2017
MARITA THOLEY EN ARNO TEN VOORDE OVER HET HERNIEUWDE INITIATIEF

Tweede ondernemersdag Borne-Rheine

In 2018 is het 35 jaar geleden dat Borne en het Duitse Rheine hun stedenpartnerschap startten. Inmiddels zijn er op diverse gebieden uitwisselingen, zoals in het onderwijs, de sport en op bestuurlijk niveau. Het jubileumjaar is voor de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) aanleiding om een tweede ondernemersdag te organiseren, waarbij bedrijven aan beide zijden van de grens elkaar ontmoeten. Dit ‘Unternehmentreffen’ zal plaatsvinden op 7 februari van 13.00 tot 18.00 uur. Ondernemers kunnen zich tot 10 januari voor dit evenement aanmelden.

 

Bedrijvennetwerk

“De vorige ondernemersdag was een groot succes”, herinnert Arno ten Voorde zich. “Er waren toen ongeveer twintig bedrijven elk uit beide landen in Rheine, en dat heeft ook concrete opdrachten opgeleverd. Vanwege het jubileum heeft de BBO het plan opgevat om dit opnieuw te organiseren, nu in Borne.” “Het doel op lange termijn is om een bedrijvennetwerk tussen beide plaatsen op te bouwen en op korte termijn het ontstaan van waardevolle handelscontacten”, vult Marita Tholey aan. Samen met Arno ten Voorde vormt zij namens de BBO het organisatiecomité aan de Nederlandse kant.

 

Banden aanhalen op bedrijfsniveau

Het thema van de ondernemersdag is ‘marktentree en marketing in het buurland: het beste uit twee werelden’ en zal starten met een rondleiding bij BE Allbrass Industrial. Marita Tholey: “Daarna zijn er rondetafelgesprekken in wisselende samenstelling waar iedereen de gelegenheid krijgt om het eigen bedrijf te presenteren. We hebben het eigenlijk altijd over de verschillen tussen beide culturen, maar we willen in de gesprekken vooral kijken wat de voordelen van die verschillen zijn. Waarom zijn we zulke aantrekkelijke partners van elkaar?” Arno ten Voorde: “We kijken toch vaak vooral naar het westen en niet naar het oosten. Duitsland is toch een ander land, dat echter wel de belangrijkste handelspartner van Nederland is en óók van Borne.” Er is kortom volgens beiden voldoende reden om de banden tussen Rheine en Borne ook op bedrijfsniveau verder aan te halen en bij de partnerstad de Bornse bedrijven onder de aandacht te brengen.

 

Aanmelden tot 10 januari

“Het jaarlijkse Unternehmentreffen moet het anker worden van een hecht Nederlands-Duits ondernemersnetwerk met daaromheen ook andere ontmoetingsmomenten en evenementen waar bedrijven bij kunnen aansluiten. Als je in Borne bijvoorbeeld iets organiseert voor bedrijven, dan kun je daar ook de ondernemers uit Rheine voor uitnodigen en andersom”, ziet Arno ten Voorde voor zich als mogelijk resultaat van het nieuw leven inblazen van de ontmoetingen tussen de ondernemers. Op dit moment hebben al 26 ondernemers interesse getoond. De organisatie hoopt op een veertigtal aanmeldingen, met name van productiebedrijven. (AJ)

 

Het volledige programma, waarbij ook burgemeesters Rob Welten en Dr. Peter Lüttman aanwezig zullen zijn, is te vinden op de website van de BBO waar bedrijven die interesse hebben zich tevens aan kunnen melden. www.unternehmertreffen.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mooi dat ook hier weer opnieuw BBO-energie in is gestoken! Marita en Arno: suc6!
Mooi dat ook hier weer opnieuw BBO-energie in is gestoken! Marita en Arno: suc6!

Ophokplicht zichtbaar in buitengebied

Er is een preventieve ophokplicht voor alle pluimveebedrijven die 250 of meer dieren houden....
23-10-2020

Twickelleerlingen planten 3.000 bloembollen

Het miezert een beetje als drie jongens tulpen- en narcissenbollen planten in de bloembakken bij...
20-10-2020

Vrijblijvend proefdraaien bij LEERKRACHT...

ADVERTORIAL • Sinds begin januari is LEERKRACHT studiecentrum ook in Borne gevestigd. Net...
30-09-2020

De Vonder rappend de themaweken in

Op basisschool De Vonder zijn dinsdagmorgen de themaweken van start gegaan. Anders dan andere...
22-09-2020

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
14-09-2020

Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
27-08-2020