Tweede ondernemersdag Borne-Rheine
28-12-2017
MARITA THOLEY EN ARNO TEN VOORDE OVER HET HERNIEUWDE INITIATIEF

Tweede ondernemersdag Borne-Rheine

In 2018 is het 35 jaar geleden dat Borne en het Duitse Rheine hun stedenpartnerschap startten. Inmiddels zijn er op diverse gebieden uitwisselingen, zoals in het onderwijs, de sport en op bestuurlijk niveau. Het jubileumjaar is voor de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) aanleiding om een tweede ondernemersdag te organiseren, waarbij bedrijven aan beide zijden van de grens elkaar ontmoeten. Dit ‘Unternehmentreffen’ zal plaatsvinden op 7 februari van 13.00 tot 18.00 uur. Ondernemers kunnen zich tot 10 januari voor dit evenement aanmelden.

 

Bedrijvennetwerk

“De vorige ondernemersdag was een groot succes”, herinnert Arno ten Voorde zich. “Er waren toen ongeveer twintig bedrijven elk uit beide landen in Rheine, en dat heeft ook concrete opdrachten opgeleverd. Vanwege het jubileum heeft de BBO het plan opgevat om dit opnieuw te organiseren, nu in Borne.” “Het doel op lange termijn is om een bedrijvennetwerk tussen beide plaatsen op te bouwen en op korte termijn het ontstaan van waardevolle handelscontacten”, vult Marita Tholey aan. Samen met Arno ten Voorde vormt zij namens de BBO het organisatiecomité aan de Nederlandse kant.

 

Banden aanhalen op bedrijfsniveau

Het thema van de ondernemersdag is ‘marktentree en marketing in het buurland: het beste uit twee werelden’ en zal starten met een rondleiding bij BE Allbrass Industrial. Marita Tholey: “Daarna zijn er rondetafelgesprekken in wisselende samenstelling waar iedereen de gelegenheid krijgt om het eigen bedrijf te presenteren. We hebben het eigenlijk altijd over de verschillen tussen beide culturen, maar we willen in de gesprekken vooral kijken wat de voordelen van die verschillen zijn. Waarom zijn we zulke aantrekkelijke partners van elkaar?” Arno ten Voorde: “We kijken toch vaak vooral naar het westen en niet naar het oosten. Duitsland is toch een ander land, dat echter wel de belangrijkste handelspartner van Nederland is en óók van Borne.” Er is kortom volgens beiden voldoende reden om de banden tussen Rheine en Borne ook op bedrijfsniveau verder aan te halen en bij de partnerstad de Bornse bedrijven onder de aandacht te brengen.

 

Aanmelden tot 10 januari

“Het jaarlijkse Unternehmentreffen moet het anker worden van een hecht Nederlands-Duits ondernemersnetwerk met daaromheen ook andere ontmoetingsmomenten en evenementen waar bedrijven bij kunnen aansluiten. Als je in Borne bijvoorbeeld iets organiseert voor bedrijven, dan kun je daar ook de ondernemers uit Rheine voor uitnodigen en andersom”, ziet Arno ten Voorde voor zich als mogelijk resultaat van het nieuw leven inblazen van de ontmoetingen tussen de ondernemers. Op dit moment hebben al 26 ondernemers interesse getoond. De organisatie hoopt op een veertigtal aanmeldingen, met name van productiebedrijven. (AJ)

 

Het volledige programma, waarbij ook burgemeesters Rob Welten en Dr. Peter Lüttman aanwezig zullen zijn, is te vinden op de website van de BBO waar bedrijven die interesse hebben zich tevens aan kunnen melden. www.unternehmertreffen.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mooi dat ook hier weer opnieuw BBO-energie in is gestoken! Marita en Arno: suc6!
Mooi dat ook hier weer opnieuw BBO-energie in is gestoken! Marita en Arno: suc6!

Jan en Cindy Koehorst dragen bakkerij over

Een moeilijke beslissing? “Nee, dat was het niet”, aldus Jan Koehorst over de...
14-07-2020

Keurslager Rensink scoort opnieuw

In april wonnen Albin en Saskia Rikkerink al fraaie prijzen tijdens een grote internationale...
09-07-2020

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2019 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
05-07-2020

Juf Marjo neemt afscheid

Ze dacht de regie zelf in handen te hebben, maar het liep anders. “Ik wil deze laatste dag...
03-07-2020

Groep 8 Flora speelt in podiumwagen

Het was een hele puzzel voor de basisscholen hoe dit jaar het afscheid van de achtste groepers,...
01-07-2020

Maja pitcht met prins Constantijn

Ze is pas 18, studeert Technical Engineering Mechatronica aan het ROC van Twente, woont in Borne...
25-06-2020