Tweede ondernemersdag Borne-Rheine
28-12-2017
MARITA THOLEY EN ARNO TEN VOORDE OVER HET HERNIEUWDE INITIATIEF

Tweede ondernemersdag Borne-Rheine

In 2018 is het 35 jaar geleden dat Borne en het Duitse Rheine hun stedenpartnerschap startten. Inmiddels zijn er op diverse gebieden uitwisselingen, zoals in het onderwijs, de sport en op bestuurlijk niveau. Het jubileumjaar is voor de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) aanleiding om een tweede ondernemersdag te organiseren, waarbij bedrijven aan beide zijden van de grens elkaar ontmoeten. Dit ‘Unternehmentreffen’ zal plaatsvinden op 7 februari van 13.00 tot 18.00 uur. Ondernemers kunnen zich tot 10 januari voor dit evenement aanmelden.

 

Bedrijvennetwerk

“De vorige ondernemersdag was een groot succes”, herinnert Arno ten Voorde zich. “Er waren toen ongeveer twintig bedrijven elk uit beide landen in Rheine, en dat heeft ook concrete opdrachten opgeleverd. Vanwege het jubileum heeft de BBO het plan opgevat om dit opnieuw te organiseren, nu in Borne.” “Het doel op lange termijn is om een bedrijvennetwerk tussen beide plaatsen op te bouwen en op korte termijn het ontstaan van waardevolle handelscontacten”, vult Marita Tholey aan. Samen met Arno ten Voorde vormt zij namens de BBO het organisatiecomité aan de Nederlandse kant.

 

Banden aanhalen op bedrijfsniveau

Het thema van de ondernemersdag is ‘marktentree en marketing in het buurland: het beste uit twee werelden’ en zal starten met een rondleiding bij BE Allbrass Industrial. Marita Tholey: “Daarna zijn er rondetafelgesprekken in wisselende samenstelling waar iedereen de gelegenheid krijgt om het eigen bedrijf te presenteren. We hebben het eigenlijk altijd over de verschillen tussen beide culturen, maar we willen in de gesprekken vooral kijken wat de voordelen van die verschillen zijn. Waarom zijn we zulke aantrekkelijke partners van elkaar?” Arno ten Voorde: “We kijken toch vaak vooral naar het westen en niet naar het oosten. Duitsland is toch een ander land, dat echter wel de belangrijkste handelspartner van Nederland is en óók van Borne.” Er is kortom volgens beiden voldoende reden om de banden tussen Rheine en Borne ook op bedrijfsniveau verder aan te halen en bij de partnerstad de Bornse bedrijven onder de aandacht te brengen.

 

Aanmelden tot 10 januari

“Het jaarlijkse Unternehmentreffen moet het anker worden van een hecht Nederlands-Duits ondernemersnetwerk met daaromheen ook andere ontmoetingsmomenten en evenementen waar bedrijven bij kunnen aansluiten. Als je in Borne bijvoorbeeld iets organiseert voor bedrijven, dan kun je daar ook de ondernemers uit Rheine voor uitnodigen en andersom”, ziet Arno ten Voorde voor zich als mogelijk resultaat van het nieuw leven inblazen van de ontmoetingen tussen de ondernemers. Op dit moment hebben al 26 ondernemers interesse getoond. De organisatie hoopt op een veertigtal aanmeldingen, met name van productiebedrijven. (AJ)

 

Het volledige programma, waarbij ook burgemeesters Rob Welten en Dr. Peter Lüttman aanwezig zullen zijn, is te vinden op de website van de BBO waar bedrijven die interesse hebben zich tevens aan kunnen melden. www.unternehmertreffen.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mooi dat ook hier weer opnieuw BBO-energie in is gestoken! Marita en Arno: suc6!
Mooi dat ook hier weer opnieuw BBO-energie in is gestoken! Marita en Arno: suc6!

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023