Kandidaat voor Weerfoto van 2017
30-12-2017
NICKY WAGENVOORT EEN VAN DE ZES GENOMINEERDEN BIJ BUIENRADAR

Kandidaat voor Weerfoto van 2017

Nicky Wagenvoort uit Zenderen is een van de zes genomineerde fotografen voor de prijs van Weerfoto van het jaar 2017 van Buienradar. De weerpresentatoren van Buienradar kozen elk hun favoriete weerfoto van het jaar, waaruit het publiek mag kiezen. De winnende foto wordt op 2 januari bekend gemaakt.

De door Nicky Wagenvoort op 22 april ingezonden foto van de zonsopkomst in Zenderen met als titel Warmte werd genomineerd door presentator William Huizinga van RTL4 Weer. Zijn motivering daarbij: “Wat is het toch heerlijk om elke nieuwe dag te beginnen met de zon. Ik ben verzot op mooie wolken, maar de zon zie ik het liefst. De zon voorziet onze atmosfeer van brandstof en geeft bovendien de mens energie!”

Weerman Dennis Wilt uit Borne gaf de voorkeur aan een foto van streekgenoot Christian Post uit Wierden, die een sfeerplaat van een winters landschap instuurde. De andere presentatoren zijn Jennifer Faber, Nicole Kroon, Maurice Middendorp en Amara Onwuka.
De weerfoto met de meeste stemmen, op Buienradars website en social media tezamen, wint de verkiezing Weerfoto van het jaar 2017.

Best trots
“Leuk he?”, reageert Nicky zelf op haar nominatie. “Ïk ben er ook best trots op.” Ze stuurt geregeld foto’s naar Buienradar en in de eigen regio naar onder meer RTV Oost, waarmee ze ook vaak in beeld komt. “Alle weermomenten die ik fotografeer, stuur ik in. Weerfoto’s maken vind ik zelf het leukste, zeker als het om mooie wolken of extreem weer zoals onweer gaat. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als ik zou winnen en daarmee Zenderen en Borne op de kaart zou kunnen zetten. Ik hoop dus dat zoveel mogelijk mensen op me zullen stemmen.”

Nicky Wagenvoort maakt sinds anderhalf jaar van fotograferen haar beroep. “Ik richt me vooral op foto’s van de natuur en landschappen, dat heeft mijn grote voorkeur. Ik bied de foto’s alleen op een wat andere manier aan dan gebruikelijk. Mijn vriend heeft een systeem bedacht waarmee ik ze via mijn website verkoop. Anderhalve week geleden heb ik een expositie geopend in het ZGT in Almelo, ook erg leuk.”

Mocht Nicky Wagenvoort worden uitgeroepen tot de maker van de beste Weerfoto van 2017 bij Buienradar, dan stelt ze een afdruk van haar winnende inzending op groot formaat (90 x 60 centimeter) beschikbaar aan een van de degenen die op haar hebben gestemd.

Klik hier voor de zes genomineerde foto’s op Buienradar
 

Wie Nicky Wagenvoort wil steunen in de verkiezing voor Weerfoto van het jaar 2017 kan de 'vind-ik-leuk knop' aanklikken en de lachende smiley uitkiezen. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024