21-01-2018 t/m 18-03-2018
‘Doorstikt met verhalen in doosjes verstopt’

JAN

21

MRT

18

13.30 ‘Doorstikt met verhalen in doosjes verstopt’


Tentoonstelling Wilma van der Veen

21 januari - 18 maart 2018

 

Hoewel Wilma van der Veen van tekenen en schilderen nooit haar beroep heeft gemaakt, is het wel haar passie. Zij houdt van vrij tekenen. Zij is begonnen bij de schilderclub van mevrouw Stork-Damen, waar voor haar als jong meisje een artistieke wereld openging. Verder heeft ze veel lessen gevolgd bij diverse kunstenaars in de regio, o.a. bij de fijnschilder Har Siekman en heeft zij op diverse plaatsen geëxposeerd met haar aquarellen.

 

Haar hele leven heeft ze al oog voor detail. Zo heeft zij ook de wereld van de doosjes ontdekt. Doosjes zijn er immers om te vullen.... met boekjes, teksten, afbeeldingen, spulletjes en vooral met humor. Met één van haar doosjes heeft zij zelfs een landelijke publieksprijs gewonnen. Haar werk wordt in verschillende galerieën verkocht.

 

Zij heeft diverse boeken geïllustreerd met pentekeningen, o.a. van André Hottenhuis en Anne van der Meiden. Verder heeft zij een eigen boekje uitgegeven met de titel ‘Barre’.

 

Wilma van der Veen is niet alleen kunstenaar, maar is ook juf geweest op de Jan Ligthartschool in Borne, waar zij veel van haar creativiteit heeft kunnen doorgeven aan haar leerlingen. Ook geeft zij voor volwassenen workshops en cursussen.


Wij zijn blij dat Wilma van der Veen, oud-bestuurslid van het Bussemakerhuis en nu educatiemedewerker haar kunst met ons wil delen. Zij heeft zich steeds ingezet voor het culturele welzijn in Borne.

 

Wilma heeft haar gedachtegoed keurig in doosjes opgeborgen. Met haar recente uitdaging om weer met textiel te gaan werken heeft zij een nieuwe invulling gevonden in haar leven. Haar wandkleden zijn doorstikt met verhalen waar opnieuw heel veel te ontdekken en te leren valt.

 

U wordt van harte uitgenodigd om deze bijzondere tentoonstelling te komen bekijken.

 

 

Museum Bussemakerhuis – Ennekerdijk 11 – Borne
 

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}