In de Dakar Rally help je elkaar
MIRJAM POL HEEFT VIER UUR EXTRA NODIG OM 4E ETAPPE UIT TE RIJDEN

In de Dakar Rally help je elkaar

Op de vierde dag was het strand het toneel van de start. Het brede strand leent zich perfect voor een groot spektakel… een massastart! Met 15 motorrijders op een rij gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan wie de sprint over het strand het beste beheerst. Dat leverde prachtige beelden op. En daarna volgde de langste zandspecial uit de geschiedenis van de Dakar, meer dan 100 kilometer zand en duinen in alle soorten en maten.

 

Gefinisht met vallen en opstaan

Mirjam Pol is gefinisht, maar ze had maar liefst meer dan vier uur extra tijd nodig. De streep werd echter weer gehaald en wat een avonturen heeft de Bornse Mirjam weer beleefd.

 

De vierde etappe bleek er een die alle deelnemers nog lang in hun geheugen zullen houden. Onwaarschijnlijk zwaar voor mens en machine. Zeker bij de motoren bleek het erg belangrijk samen te werken. Mirjam over deze etappe: “Het zand was zó mul, de rivierbeddingen zó verraderlijk en het stof zó intens dat regel één van de Dakar absoluut noodzakelijk was; Je laat elkaar nooit staan, je helpt elkaar.”

 

En dat heeft ze dan ook gedaan. Meer dan een uur heeft ze verloren door hulp te bieden aan een quad-rijder die een zware crash maakte. “Ik heb de medics per helikopter opgeroepen en die waren er vrij snel maar konden alleen erg moeilijk landen met al die duinpannen. Alles bij elkaar duurde dat meer dan een uur waardoor ik helemaal achteraan in de rally reed en dat is geen pretje, heb ik gemerkt. Zelf heb ik twee behoorlijke schuivers gemaakt en dan raak je uit je ritme. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik nog de enige was die daar reed! Ik dacht echt dat ik het licht uit moest doen in deze zandduinen vandaag.”

 

Doordat ze twee keer een behoorlijke schuiver had gemaakt, is Mirjam bij terugkomst in het bivak toch even naar de Medics geweest om alles te laten checken. Alles lijkt oké en ze kan gewoon starten aan de volgende etappe.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024