Een versnelling hoger op dag 6
EERSTE HELFT ZIT ER OP VOOR MIRJAM POL

Een versnelling hoger op dag 6

De Dakarkaravaan vertrok voor stage 6 richting Bolivia. Het tijdsverschil werd daarmee ook met een uur verminderd. De deelnemers verruilden het zand en de duinen en verlieten Peru en lieten zich verwelkomen door de Boliviaanse bevolking. Bolivia dat voor de deelnemers ook staat voor grote hoogtes en bergen.

 

De route werd sneller, langs prachtige bergmeren maar de deelnemers kregen daar weinig van mee. De start van het tweede gedeelte van de special ligt aan de oevers van het Titicacameer.

 

De Boliviaanse hoogte eist van de deelnemers dat ze zich aanpassen en hun motoren de tijd geven hier ook aan te wennen. Na deze etappe kon Mirjam haar lijf en leden laten rusten want dan is er een rustdag in de Dakar Rally 2018.

 

Boliviaanse gekte

Mirjam heeft genoten van de onmetelijke hoge en zware zandduinen in Peru maar het rijden in deze omstandigheden putte haar fysiek wel behoorlijk uit. De route lag haar wel maar ze moest wel wennen aan de kou. Het verschil in hoogte heeft vooralsnog geen invloed op haar functioneren. Het lijkt erop dat het slapen in een hoogtetent en het trainen op hoogte als voorbereiding in Nederland haar vruchten af begint te werpen. En dat is geen overbodige luxe want de etappes hiervoor in de duinen hebben haar energiepijl zeker niet naar boven bijgesteld. De Bornse is tevreden over haar functioneren tijdens de zesde etappe en verlangt naar meer energie. Het enthousiasme van de Boliviaanse bevolking draagt daar zeker aan bij. Dertig kilometer verbindingsroute met een uitzinnige menigte, een officieel podium in La Paz, victoriekransen en talismannen om haar nek en een felicitatie van Boliviaanse hoogwaardigheidsbekleders? Het gebeurt allemaal in Bolivia.

 

En na deze zesde etappe wacht haar rust, rust tijdens de rustdag! Bijkomen van alle avonturen van de eerste week Dakar en haar wonden likken…

 

Winactie: Hands up for Mirjam!

Wil jij Mirjam Pol succes wensen voor de tweede week van de Dakar Rally 2018 en kans maken op een unieke Mirjam Pol Zonnebril?

 

Dat kan! Ga naar onze facebookpagina en post een filmpje, een tekening, een lieve wens of wat jij haar graag wilt vertellen! Uit alle leuke berichten trekken wij na de finish in Cordoba een winnaar.

 

Wil je Mirjam Pol liever een persoonlijke aanmoediging per post sturen? Dat kan ook! Stuur dan je aanmoediging naar Mirjam Pol, p/a Weitemansweg 26, 7678 RA Geesteren. Ook uit deze aanmoedigingen kiezen wij een winnaar, die een unieke Mirjam Zonnebril ontvangt. (Vergeet niet je naam en adresgegevens op de kaart te vermelden)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024