'Straks ruim 300 m2 beleving'
20-01-2018
FORSE UITBREIDING BY HILKE BRENGT NIEUW LEVEN IN BAKKERSTEEG

'Straks ruim 300 m2 beleving'

Ze kunnen haast niet wachten. Hilke Zuithof en Don Grobben van By Hilke staan werkelijk te popelen om de doorbraak naar het nu nog leegstaande pand van de buren te maken. Ruim vier jaar geleden startten ze met hun trendy modezaak aan de Bakkersteeg nummer 10, om twee jaar later een deurtje op te schuiven naar nummer 12. Dat betekende toen een verdubbeling van het aantal vierkante meters. En nu al treedt de volgende fase in. Het leegstaande pand waarin enkele jaren geleden nog een jeanszaak was gevestigd, wordt toegevoegd aan hun inmiddels alweer veel te kleine winkel.

 

“We trekken veel klanten, ook van buiten Borne”, zo zegt Hilke. “Dat heeft natuurlijk vooral ook te maken met onze succesvolle online-activiteiten. Maar omdat het mode is, willen mensen toch ook graag even passen en met eigen ogen zien of het staat. Dan komen ze naar de Bakkersteeg en kunnen we door de beperkte ruimte die we nu hebben toch niet alles laten zien en zeker niet goéd laten zien. Daar wilden we vanaf.”

 

Forse investering

Met de nieuwe winkelruimte erbij ontstaat straks een totaal vloeroppervlak van 302 vierkante meter. “Da’s fors”, aldus Don, “de winkel wordt enkele keren groter. En dat betekent ook een forse investering, maar we durven het aan en hebben er alle vertrouwen in hiermee een belangrijke stap voorwaarts te zetten. We krijgen straks alle ruimte om te laten zien wat we in huis hebben en de sfeer te creëren die in dit segment zo belangrijk is.”

 

Over die sfeer hebben Hilke en Don uitgesproken ideeën. “Er moet beleving zijn, klanten moeten zich in onze winkel thuis voelen. Zo willen we een grote bar plaatsen voor een hapje en een drankje en veel gezelligheid inbouwen.” Het oude systeemplafond in de nu nog lege winkel is inmiddels helemaal verwijderd, waardoor het ook optisch al een stuk groter lijkt. Don: “Natuurlijk komt de kleur zwart, onze huiskleur, straks nadrukkelijk terug, maar ook veel industriële elementen die voor sfeer en karakter moeten zorgen.”

 

Nieuw elan

Ook het ’buitenwerk’ staat hoog op het verlanglijstje van beide ondernemers. Er liggen inmiddels fraaie plannen om onder andere de Bakkersteeg en Nijstad te vernieuwen. “Ergens deze zomer worden de voorgevels aangepakt en verdwijnen de luifels. Hoogste tijd, want zo langzaam maar zeker dreigt het geheel wat te verpauperen. Zo hoop ik ook dat er voor een nieuwe bestrating wordt gekozen, passend bij de rest van het winkelgebied. Het zal ook de Bakkersteeg nieuw elan geven en dat hebben we nodig.”

 

Vooralsnog zit het stel dus in de voorbereidende fase. De opruiming is gestart om straks, als in april/mei de vernieuwde winkel kan worden geopend, met veel trendy dames- en herenkleding en ook met nog meer hippe en bekende merken naar buiten te treden. Daarnaast zal het verkoopteam, dat nu uit vier mensen bestaat, ook worden uitgebreid. “Ja, we hebben er heel veel zin in”, zo besluit Hilke. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024