Beweging op Park Wildyck
22-01-2018
NOG SLECHTS ZES KAVELS BESCHIKBAAR

Beweging op Park Wildyck

ADVERTORIAL - De woningmarkt maakt een verandering door. Er zit beweging in, zo ook te zien op Park Wildyck, in het centrum van Borne. Onlangs werden er twee kavels verkocht, waardoor er nu nog slechts zes kavels beschikbaar zijn. Plannen voor de opbouw van de historische boerderij worden uitgewerkt. Bewoners verwelkomen hun nieuwe buren en vertellen over het wonen op het park.

 

Met de verkoop van kavel 7 zijn er nog slechts zes kavels beschikbaar. Op kavel 5 wordt druk gebouwd. De huidige bewoners van Park Wildyck zien hun nieuwe buren graag komen: “Hoe meer er bewoond wordt, des te meer ons mooie park gaat leven.”

 

Deze levendigheid draagt bij aan een groter geheel van gemeenschap. Initiatiefnemer van het park, Ben Schwering, hoopt met Wildyck een stukje nieuw-Borne te creëren, maar houdt de geschiedenis in ere. “Tijdloos, dynamisch, vrij en fris”, aldus Schwering. “Samen maken we er iets moois van, waar zowel de bewoners als de gemeente Borne van kan profiteren.”

 

Naarmate er meer beweging komt in de woningmarkt, wordt ook de vraag naar unieke woonobjecten groter. Men zoekt een prettige, rustige leefomgeving, waarbij geen concessies nodig zijn op het gebied van bereikbaarheid en omliggende faciliteiten. Bewoner Jan de Jong: “Park Wildyck is voor ons het gevoel van vrijheid met alle gemakken voorzien.” De Jong woonde voorheen net buiten Borne, waar hij met zijn gezin een ruime boerderij aan de Hedeveldsweg had. “We zochten dezelfde vrijheid, maar wel dichter bij het dorp. Naast de gemakken op loopafstand krijgen we zo ook meer mee van de Bornse gezelligheid.”

 

Initiatief

Die gezelligheid op het Wildyck zat er afgelopen zomer goed in, toen de Lionsclub Borne van de ruimte gebruik maakte voor de jaarlijkse Vaderdagrally (voorheen Crullrally). Een van de spelonderdelen werd op Wildyck verreden, waarbij snelheid en behendigheid van de rallyauto’s en hun bestuurders getest werden. Ook bewoners van Park Wildyck reden mee.

 

Eerste bewoners

De familie Huigens was de allereerste bewoner van Park Wildyck. Fried Huigens: “Het Noaberschap in Borne is heel sterk. Dat misten we, toen we in Duitsland woonden. “We hebben al gekocht voordat de grond bouwrijp was” vult Yvonne Huigens lachend aan. Ook Eddy van Heel strijkt binnenkort neer op het park. Door de combinatie van de opzet van het park en haar centrale ligging was de keuze snel gemaakt: “Door deze parkopzet woon je met je gezin in een prachtige beschermde omgeving. Onze kinderen kunnen hier straks gerust spelen met vriendjes.”

(luchtfoto: IM-RO Holding B.V., Oldenzaal)

 

Wildyck

Park Wildyck bevindt zich op eeuwenoude landbouwgrond (zie Buitenwonen in historisch Borne) in Borne. Het beschikt over 15 exclusieve en landelijk gelegen kavels van een riante omvang. De kavels bieden volledige privacy in het groen, maar dankzij de indeling van het park is er, voor wie behoefte heeft, ook volop mogelijkheid tot interactie met mede-parkbewoners. Het centrum van Borne en de toegang naar de A1 liggen op een steenworp afstand.

 

Meer weten? www.wildyck.nl

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024