Na Maestro nu The Voice
27-01-2018
BORNSE HARMONIE ZOEKT HET VERVOLG IN ZANG

Na Maestro nu The Voice

De strijd vorig jaar om de titel Maestro van Borne, met hoofdrollen voor bekende Bornenaren én natuurlijk de Bornse Harmonie, was een daverend succes. Naar analogie van het bekende tv-programma werd lokaal met bloed, zweet en tranen gevochten om de felbegeerde titel en het leverde en passant een prachtig, onderhoudend en hoogstaand muziekconcert op. Publiek, deelnemers én de muzikanten van de Bornse Harmonie genoten er met volle teugen van. De hit gaf alle aanleiding om na te denken over een vervolg.

 

Niet hetzelfde

“Al snel kwam de vraag of we ook dit jaar weer een Maestro moesten organiseren. Maar ja, je wilt ook niet in herhaling vallen……”, zegt dirigent Marcel Bergboer. Dan toch wel iets dergelijks, was het idee. De gedachten gingen uit naar bekende tv-programma’s als Idols, The Voice, X-factor, en dergelijke. Dit keer dus niet de dirigeertalenten op het goudschaaltje, maar zangkunsten. Het hoogtepunt en slotconcert onder de naam The Voice of Borne zal plaatsvinden op 30 juni bij het Twickel College. Voor het zover is zijn er uiteraard voorrondes en selecties, zoals dat ook bij de tv-programma’s het geval is.

 

De Bornse Harmonie richt zich in dit geval op jonge zangtalenten in de middelbare schoolleeftijd. Irene Homan: “We willen als Bornse Harmonie graag meer jeugd aanspreken. Op scholen zie je wel vaker van dit soort talentenjachten en we denken dat dit een mooie doelgroep is, die zo de Bornse Harmonie ook eens anders ziet dan ze gewend is.” De kandidaten dienen een connectie met Borne te hebben, waarbij het begrip redelijk ruim opgevat zal worden.

 

Voorrondes

Op zaterdag 17 februari vinden de voorrondes plaats in het clubgebouw van de muziekvereniging aan de Weideweg. Iedere middelbare scholier die kan zingen, of denkt dat hij of zij kan zingen mag een poging wagen met een a capella versie van een zelfgekozen nummer. Het genre is in eerste instantie niet belangrijk. Bergboer: “Wat ze zelf fijn vinden om te zingen. Aan ons de uitdaging om daar voor de finale een arrangement voor het orkest bij te vinden of te laten schrijven én het in te studeren.”

 

Een jury, bestaande uit zangdocente Aïsha Klei, zanger Paul Homan en Marcel Bergboer, beoordelen de prestaties in de voorronde. Ronddraaiende stoelen zoals bij The Voice op televisie zijn er niet bij en afkraken om het afkraken ook niet. Uiteindelijk zullen er zes deelnemers overblijven, die op 30 juni met elkaar de strijd zullen aangaan in ongetwijfeld opnieuw een spectaculair evenement. Voor de winnaar ligt er, behalve eeuwige roem, een leuke geldprijs in het verschiet. (AJ)

 

Opgeven kan via de website van de Bornse Harmonie (www.bornseharmonie.nl) of door te mailen naar thevoice@bornseharmonie.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024