NEO start met winst in Losser
28-01-2018
UITSTEKEND (EN SOMS ZELFS CHAOTISCH) VOETBAL LEIDT TOT 1-2 WINST

NEO start met winst in Losser

NEO liet vanmiddag in haar eerste wedstrijd na de winterstop in en tegen Losser twee gezichten zien. Uitstekende fases werden afgewisseld met af en toe wat naïef en op het eind zelfs chaotisch voetbal. In de tweede helft stapelde NEO na de 1-2 kans-op-kans en het had het louter aan zichzelf te wijten dat Losser zich in de laatste tien minuten bijna nog kon belonen met een punt.

 

De energiek spelende thuisclub kwam beter uit de startblokken dan de ploeg van Van Holland die de aan de vinger geblesseerde Tim Bijker moest missen. De centrale defensie van NEO speelde wat afwachtend en Losser sneed een aantal keren gevaarlijk door de verdediging. Al na vijf minuten moest Steven Zonder, niet voor de eerste keer deze middag, handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

 

Verwoestende pegel

Na tien minuten kwam pas de eerste gevaarlijke actie van NEO. Ron Spoler bediende Pascal van Berkum die in een uiterste poging nog gestuit kon worden door Martijn Ensink, de Losser-goalie. Het bleek uitstel van executie, want nadat Pascal van Berkum over de linkervleugel doorbrak en de bal werd teruggelegd door Ron Spoler, kon Ensink in de elfde minuut de verwoestende pegel van Mauro Lohuis alleen maar nastaren: 0-1.

 

Het duurde een minuut of tien aleer de thuisclub op gelijke hoogte kwam. Nadat eerst al een vrije kans werd overgekopt en een slippertje van Bjorn Tijhuis bijna was afgestraft leverde een hoekschop de 1-1 op. Totaal ongedekt kon de handige Nick Voogtsgeerd inkoppen. Na twintig minuten was er de mooiste NEO-aanval voor de thee. Mauro Lohuis stoomde op langs de achterlijn en diens perfecte pass werd door Stijn Baars helaas recht op de keeper geschoten. De rebound van Ron Spoler belandde in het zijnet.

 

Ook de laatste twee kansen voor rust waren voor NEO. Opnieuw Stijn Baars vond met een strak schot Ensink op zijn weg, maar in de laatste aanval van de eerste helft leek NEO toch nog op voorsprong te komen. Een voorzet van Bjorn Tijhuis werd fraai ingekopt door Pascal van Berkum, maar de bal zeilde millimeters naast de Losser-goal.

 

Veel geconcentreerder

In de tweede helft stond er een veel geconcentreerder NEO dat de thuisclub nauwelijks in het spel liet komen. Stijn Baars liet zijn tegenstander meerder malen zijn hakken zien, maar het ontbrak aan een goede slotpass. Na een afgeslagen hoekschop had Jochem Stam de 1-2 op de schoen, maar uit een moeilijke hoek schoot bij voorlangs.

 

Na ruim tien minuten viel de 1-2 alsnog. Na een lange aanval gaf Ron Spoler het laatste tikje op Pascal van Berkum die beheerst diagonaal inschoot. Losser leek even rijp voor de slacht, want NEO stapelde kans op kans, terwijl Losser in die fase geen enkele kans kreeg. Stijn Baars schoot na een mooie actie strak in, helaas recht op de keeper en Ron Spoler schoot rakelings over.

 

Nadat Jochem Stam met een geweldige actie Pascal van Berkum in een vrije positie manoeuvreerde leek de 1-3 te vallen, maar Pascal's inzet werd helaas op het laatste nippertje gekraakt. Jan Willem van Holland wisselde vervolgens de moegestreden en licht geblesseerde Stijn Baars ten faveure van Twan Weghorst. Juist in die fase sprak Losser de laatste reserves aan en NEO begon te wankelen. Het goede voetbal van het begin van de tweede helft was verdwenen en de ploeg had het lastig met het opportunistische spel van de ploeg van Niek Loohuis. Uit een van de vele hoekschoppen werd een bal rakelings over het doel van Bob Peterman gekopt.

 

Vogelvrij

Toch had NEO het zichzelf veel gemakkelijker kunnen maken want door de vele ruimte die ontstond kwam Twan Weghorst twee keer vogelvrij voor Ensink. De doelman redde beide keren en de kopbal uit de rebound van de tweede poging werd door een verdediger ternauwernood van de lijn gehaald. Ook Mauro Lohuis moest na een venijnig schot zijn meerdere in Ensink erkennen.

 

Losser kreeg nog één grote kans, maar de bal belandde in het zijnet. Na ruim vijf minuten blessuretijd vond de referee van dienst het welletjes en kon NEO drie kostbare punten bijschrijven. Verdiend, maar wat maakte de ploeg het zichzelf moeilijk.

 

Volgende week komt Reutum op bezoek, waartegen in de openingswedstrijd van dit seizoen ruim werd gewonnen. De mannen van Mark Wijnreder geraakten door de nederlaag van vandaag tegen Oldenzaal verder in de gevarenzone en zullen er alles aan doen daaruit te geraken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 28 jan 2018
De eerste 3punten zijn alweer binnen.
Netjes gedaan boys.
Op naar meer.Bv as zondag tegen Reutum.
Wij zijn erbij.

Titel lijkt ver weg voor Apollo 8

De tweede wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap tegen Sliedrecht Sport speelde...
19-04-2021

Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad...

Vrijdagmiddag werd zwembadmanager Tom ter Bruggen blij verrast door een telefoontje van...
18-04-2021

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021