Dames 1 wint vijfsetter in Utrecht
29-01-2018
ZWAARBEVOCHTEN WINST OP DE NUMMER VIER

Dames 1 wint vijfsetter in Utrecht

In een wedstrijd met vele gezichten heeft Dames 1 van Ecare Apollo 8 in vijf sets een zwaarbevochten overwinning geboekt tegen nummer vier VV Utrecht. Direct al in de eerste set werd duidelijk dat de bezoekers de punten niet cadeau zouden krijgen en keken ze al snel tegen een 8-4 achterstand aan. Eigen spelletje blijven spelen en hard blijven werken, was dus het motto. Door verdedigende acties van libero Lieke Hilgenberg kwam Apollo op voorsprong en kroop het van 14-16 naar 19-21. Toch kon het team het niet afmaken en won VV Utrecht deze set met 25-23.

 

In de tweede set hervonden de Bornse dames hun spel. De servedruk was goed, waardoor Utrecht het moeilijker had om te scoren. Via de nodige knallen tegen grond, blokpunten en aces kwam Utrecht uiteindelijk tot 13 punten in deze set. In de derde set haperde het echter opnieuw. Utrecht ging beter serveren en dat maakte dat Ecare Apollo 8 minder makkelijk tot scoren kwam. Het spel werd doorzichter en het hoge blok van de thuisploeg wist hier wel wat mee te doen. Een snelle 8-3 achterstand werd groter en groter. Via 16-7 ging de set met 25-12 naar Utrecht.

 

Voelbare spanning

In de vierde set nam de ervaren speelster Antoinette Posthuma het Bornse team op sleeptouw en de scoorde ze de punten zelf. Mede daardoor liep het meteen in het begin van de set twee punten uit. Er werden lange rally’s gespeeld en er moest aan beide kanten hard voor worden gewerkt. Ook op de tribunes werd de spanning voelbaar. De fans van Utrecht lieten zich nog eens horen, maar de meegereisde fans uit Borne kwamen er bovenuit. Utrecht kwam terug tot 20-21. Na een time-out kon de Bornse dames de set afmaken met 23-25.

 

In de vijfde en allesbeslissende set begon Apollo meteen scherp en met mooie blokpunten van Juliet Huisman stond het al snel op een 2-5 voorsprong. Een voorsprong die die uiteindelijk niet meer in gevaar kwam en een eindstand van 9-15 opleverde. Twee punten mee naar Borne dus en de twaalfde overwinning op rij!

 

Komende zaterdag, 3 februari, speelt Ecare Apollo 8 thuis in De Veste tegen Prima Donna Kaas Huizen. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

 

foto’s: © Rudi van ‘t Rood

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024