BVV Borne pakt eerste drie punten
29-01-2018
HOGERGEPLAATSTE LSV MET LEGE HANDEN TERUG NAAR LONNEKER: 3-1

BVV Borne pakt eerste drie punten

BVV Borne heeft de eerste wedstrijd na de winterpauze gewonnen. Op het eigen sportpark werd het hogergeplaatste LSV uit Lonneker met 3-1 verslagen. De derde Bornse treffer kwam op naam van Sven Pieterson en was van een ongekende schoonheid.

 

De gasten combineerden er de eerste tien minuten vrolijk op los. Lieten de bal snel rondgaan en hadden telkens een man vrij op het middenveld. Borne speelde vanuit de reactie en was, eenmaal in balbezit, te slordig in de passing om zelf aan voetballen toe te komen. In de negende minuut mocht het van geluk spreken dat een prima steekbal net te hard was en door de spits niet gecontroleerd kon worden, anders had het al op achterstand kunnen komen.

 

Drie minuten later kwam de eerste uitval van Borne. Over de rechterkant kwam Assink goed door maar zijn pass op de mee opgekomen Toebes miste de zuiverheid om tot een schot op doel te komen. Na 20 minuten kwam de thuisploeg beter in zijn spel. LSV speelde weliswaar de bal snel rond en vond nog altijd de vrije man, maar de Bornenaren lieten zich niet gek maken, speelden compact en hadden continue oog voor het behoud van de organisatie.

 

In de 31ste minuut volgde een corner voor BVV Borne en dat leverde direct de 1-0 op. De bal belandde in de vijf meter, werd door de verdediging niet goed weggewerkt en het was Martijn Hofman die zijn lichaam goed gebruikte en van dichtbij het beslissende tikje gaf. BVV Borne was ietwat verrassend op voorsprong gekomen, maar zag ook de aanpak beloond worden. Het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer en gingen beide ploegen rustten met 1-0.

 

Feller na de rust

Na rust stond er een feller Borne. Het speelde meer in de duels en zette de tegenstander eerder vast. En net als je denkt dat de gasten het antwoord op deze aanpak schuldig moeten blijven staat in de 64ste minuut prompt de 1-1 op het scorebord. Een rommelige situatie in het Bornse strafschopgebied, de bal leek vast te zitten tussen de benen van een meerdere spelers, een valpartij, wel of geen strafschop… Pieper profiteerde van de verwarring en schoot de bal vanuit de draai in de touwen.

 

Zoals vaker dit seizoen raakte de thuisploeg niet in paniek, zocht het direct de aanval en in de 67ste minuut stond het alweer 2-1 door een doelpunt van Sander Toebes. In de 71ste minuut was het duel definitief beslist. Het was Sven Pieterson die met een weergaloos doelpunt de 3-1 noteerde. Jongman zag Pieterson op de punt van de zestien meter vrij staan en bediende hem met een pass op maat over 40 meter. Pieterson bedacht zich niet, nam de bal in één keer met links op de slof en een nano-seconde later verdween de bal in de rechterkruising. Een treffer van ongekende schoonheid. Daarmee was de eindstand bereikt: 3-1.

 

Volgende week gaat BVV Borne op bezoek bij RSC Rossum. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024