GB’90 maakt ‘kopgroep’ bekend
NIEUWE GEZICHTEN IN ‘PLUCHE-WISSELENDE’ PLOEG

GB’90 maakt ‘kopgroep’ bekend

Naast huidig wethouder Michel Kotteman, raadslid Rudy Tip en fractievoorzitter Ellie Verschoor zullen drie nieuwe mensen de voorhoede van de lokale partij GB’90 vormen. Nieuw zijn Karin Scholten, Mike de Boer en Roelof-Jan Naaktgeboren. Met z’n zessen zijn ze de ‘kopgroep’ die in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen het gezicht zullen zijn van GB’90.

 

Zoals Ellie Verschoor al eerder aan BorneBoeit meldde gaat GB’90 het helemaal anders doen. De totale ploeg van 19 kandidaten zal zich in mogelijk wisselde samenstelling inzetten voor het raadswerk, waarbij er regelmatig ‘pluche gewisseld’ wordt. Er is dan ook niet echt sprake van een rangorde in de lijst en er kan om die reden ook niet gesproken worden van een ‘lijsttrekker’ en een ‘tweede’, ‘derde’, enzovoort.

 

De volledige kandidatenlijst kent een mix van nieuwe en ervaren mensen, van alle leeftijden, ook twintigers en dertigers. “De vrouw-man verhouding is van deze tijd en we kennen een diversiteit aan kennis en achtergronden”, meldt de partij. “Hiermee kunnen we alle thema’s, ambities en onderwerpen behandelen die spelen in onze gemeente.” (AJ)

 

De complete kandidatenlijst is (binnenkort) te vinden op de website van GB’90

Het interview met Ellie Verschoor in onze eerdere verslaggeving: GB’90 gaat ‘pluche-wisselen’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 02 feb 2018
Hopelijk komt deze 'voorhoede' er na 4 jaar alsnog achter hoe lang en hoezeer de grenzen van onze luchtkwaliteit bij meting door Cauberg-Huygen in opdracht van de Gemeente Borne al 4 j geleden in Zenderen én Letterveld overschreden bleken.
Hopelijk smoort die voorhoede onmiddellijk de denigrerende opmerkingen van hun Wethouder dat ik maar moet verhuizen naar de ‘zuiverder’ lucht in onze 3 Noordelijke provincies.
U weet wel: naar de EVI in Coevorden/Emlichheim, de RWE kolencentrale in Eemshaven, de OMRIN-chloorbom in Harlingen en Sonac, een der grootste destructiebedijven ter wereld in Burgum die samen er voor zorgen dat op de RIVM-meetpunten in Balk, Valthermond, Groningen en Kollumerwaard de grenswaarde voor fijn stof PM10 nóg váker worden overschreden dan in Twente.
'Zuivere lucht': wéét de Wethouder wel wat dat is en hoe ONzuiver de lucht is die inwoners van Borne MOETEN inademen, waarvoor hij locaal de eerst verantwoordelijke is?
Wéét de gemeente Borne wel hoezeer zij mij op het verkeerde been trachtte te zetten door niet uur- en daggemiddelde luchtkwaliteit te rapporteren zoals de wet vereist, maar 2- resp. 4-weekse gemiddelden waarin ALLE pieken tot vér boven de grenswaarden ‘weggecijferd’waren?
Zíét zo’n verantwoordelijk bestuurder écht niet dat onze broeikasgasemissies ten gevolge van ons ongebreidelde energiemisbruik sinds het einde van de economische crisis werkelijk ‘exploderen’? Voelt hij geen greintje medeverantwoordelijk voor wat Premier Rutte in Parijs en Bonn daarover uitkraamde? www.facebook.com/photo.php?fbid=1914332875451334&set=a.1398843167000310.1073741829.100006239193810&type=3&theater
Andre H. — 31 jan 2018
Dat geeft de burger moed. Eindelijk vernieuwing in de gemeenteraad. En mensen met verstand van zaken hun zegje laten doen lijkt me een absolute meerwaarde. Ik ken de nieuwe mensen niet, maar wens ze heel veel succes.

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024