Politieke vragen over uitbouw De Vonder
CDA MAAKT ZICH ZORGEN OVER STAGNATIE UITBREIDING BASISSCHOOL

Politieke vragen over uitbouw De Vonder

Het CDA heeft, bij monde van raadslid Harry Schothuis, schriftelijke vragen aan het College gesteld naar aanleiding van verontruste geluiden van de MR van basisschool De Vonder in de Bornsche Maten. De geplande uitbouw door middel van een extra verdieping bovenop het bestaande gebouw zou vertraagd zijn, waardoor met ingang van het nieuwe schooljaar vijf groepen elders onderdak moeten vinden.

 

Het raadslid is verbaasd dat de stagnatie niet door de wethouder aan de Raad gemeld is, maar via de schooldirecteur en de MR ter kennis van de Raad is gebracht. “Het CDA voelt zich overvallen door deze ontstane situatie. Hoe kan het dat er zo kort voor het nieuwe schooljaar nog geen oplossing is voor deze (naar verwachting) vijf groepen?”, zo schrijft hij.

 

Oplossingen

Schothuis wil van wethouder Martin Velten weten hoe hij de situatie denkt op te lossen. “Het kan ons inziens niet zo zijn dat deze groepen verspreid worden over Borne. Voor komend schooljaar(en) lijken noodlokalen de enige oplossing. Deze zullen dan wat het CDA betreft geplaatst moeten worden in de buurt van De Vonder.”

 

Daarnaast wil het CDA ook aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school, die naar de mening van de partij in het gedrang komt als de school gaat uitbreiden. “Hoe gaat u hiermee om en kunnen langzaam en snel verkeer beter gescheiden worden van de speelgelegenheden die op dit moment voorhanden zijn? Daarbij is een aanvulling op speelgelegenheden en fietsstallingen geen overbodige luxe.”

 

Financiële kaders

Los van de informatie uit de school zegt Schothuis ook signalen te hebben dat de financiële kaders voor de uitbouw niet haalbaar zouden zijn. Hij vraagt zich af hoe dit kan, terwijl er bij de behandeling van het Integraal Huisvestingsplan, waarvan de uitbreiding van De Vonder een onderdeel was, er specifiek gevraagd was in de Raad of de financiële kaders haalbaar waren en hier bevestigend op geantwoord werd.

 

Op dergelijke schriftelijke ‘artikel 39’-vragen, dient het College binnen 30 dagen te antwoorden, maar Schothuis vraagt dit eerder te doen, vanwege ‘het belang van goede huisvesting voor alle kinderen’. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul — 02 feb 2018
Het integraal huisvestingsplan lijkt toch niet zo solide...
Ookdatnog — 03 feb 2018
Hoe is het toch mogelijk dat de toename van leerlingen als een verrassing komt?!! Het pand is nét af en er moet al worden uitgebreid.

En dan de veiligheid....niet alleen rondom De Veste, maar het hele kruispunt bij Jasmin Garden is een drama. Hier hebben echt veel ambtenaren en bestuurders liggen slapen en gedragen zich verlamd van de gebeurtenissen.

BHM — 01 feb 2018
Meneer Schothuis er ligt nog een dossier namelijk die van basisschool de
Esch

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023