Veerkracht Borne beloond: 1-2
05-02-2018
HOOFDROL VOOR SANDER TOEBES IN UITDUEL TEGEN RSC ROSSUM

Veerkracht Borne beloond: 1-2

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen RSC Rossum met 1-2 gewonnen. Door de slechte gesteldheid van het veld in Rossum moest er voor deze ene keer worden uitgeweken naar het kunstgrasveld in Saasveld. Voor de thee was RSC de fellere ploeg en kwam het verdiend op voorsprong. Na rust trok Borne het duel naar zich toe. Het was Sander Toebes die de geelzwarten langszij kopte en even later ook de winnende treffer voor zijn rekening nam. Eindstand: 1-2.

 

Borne begon goed aan en kreeg al na vier minuten een uitgelezen kans om te scoren. Wesley Assink zette de bal vanaf rechts voor het doel en zag zijn voorzet via een Borns been op de paal belanden. Geen treffer, maar de bedoelingen van Borne waren duidelijk. De geelzwarten lieten de bal snel rondgaan, pakten de regie en konden RSC terugdringen op eigen helft. Toch herpakte RSC zich echter razendsnel en schakelde een tandje bij. Dat had effect; Borne wist zich weinig raad met de felheid van RSC en kon de onderlinge duels niet meer winnen.

 

De gastheren namen het initiatief over en Borne doelman Post werd een aantal keren lichtelijk getest, zonder dat hij tot het uiterste moest gaan om een doelpunt te voorkomen. Het waren de Rossummers die in de 30ste minuut bijna op voorsprong kwamen, maar het schot van Van Benthem werd in de Bornse zestien meter door Chiel Kosterink geblokt. De aansluitende corner leverde niets op voor RSC. De Bornenaren probeerden het wel, kwamen ook een aantal keren via de vleugels door, maar konden niet echt gevaarlijk worden en in de 43ste minuut kwam RSC op 1-0. Een snelle uitbraak over de linkerkant van het veld verschafte Van Benthem wederom een kans en deze keer faalde hij niet. RSC stond verdiend op voorsprong en de Bornenaren konden er te weinig tegenoverstellen.

 

Rollen na de thee omgedraaid

Na rust toonde Borne aan over een enorme veerkracht te beschikken. Vanaf de aftrap waren de rollen dan ook omgedraaid. Borne was fel, liet de bal sneller rondgaan en won direct alle onderlinge duels. In de 63ste minuut was het Laurens Huitink die goed doorging en zijn schot nog via de doelman op de paal zag belanden, maar daarmee was de aanval niet voorbij want de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Dani Isho Toma die met een afgemeten voorzet Sander Toebes bediende. Toebes schatte de snelheid perfect in, hing al in de lucht en knikte het leer vanaf 10 meter afgemeten in de linkerhoek om zo de stand op 1-1 te brengen.

 

RSC bleek niet van slag en er brak een sterke fase aan van de ploeg van trainer Hans Bossink. Nu waren het de gastheren die de regie overnamen en met twee corners op rij dicht bij een treffer waren. Borne had het even lastig, het moest de Rossummers tegenhouden en bij balbezit toch het overzicht behouden. Vooral dat laatste deden de geelzwarten voortreffelijk. In de 78ste minuut werd een aanval van Rossum onderschept door Pieterson, die op zijn beurt direct diepte zocht. Het was Toebes die diep werd gestuurd en onderweg de meesprintende verdediger van zich af schudde en waar iedereen de bal in de rechterhoek verwachtte, ook de doelman, besloot Toebes dat niet te doen en verdween het leer achter de RSC-goalie. Deze 1-2 zou tevens de eindstand betekenen.

 

In verband met carnaval wordt er volgende week niet gevoetbald. Een week later, op zondag 18 februari, gaat Borne op bezoek bij VV Hengelo. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020