Veerkracht Borne beloond: 1-2
05-02-2018
HOOFDROL VOOR SANDER TOEBES IN UITDUEL TEGEN RSC ROSSUM

Veerkracht Borne beloond: 1-2

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen RSC Rossum met 1-2 gewonnen. Door de slechte gesteldheid van het veld in Rossum moest er voor deze ene keer worden uitgeweken naar het kunstgrasveld in Saasveld. Voor de thee was RSC de fellere ploeg en kwam het verdiend op voorsprong. Na rust trok Borne het duel naar zich toe. Het was Sander Toebes die de geelzwarten langszij kopte en even later ook de winnende treffer voor zijn rekening nam. Eindstand: 1-2.

 

Borne begon goed aan en kreeg al na vier minuten een uitgelezen kans om te scoren. Wesley Assink zette de bal vanaf rechts voor het doel en zag zijn voorzet via een Borns been op de paal belanden. Geen treffer, maar de bedoelingen van Borne waren duidelijk. De geelzwarten lieten de bal snel rondgaan, pakten de regie en konden RSC terugdringen op eigen helft. Toch herpakte RSC zich echter razendsnel en schakelde een tandje bij. Dat had effect; Borne wist zich weinig raad met de felheid van RSC en kon de onderlinge duels niet meer winnen.

 

De gastheren namen het initiatief over en Borne doelman Post werd een aantal keren lichtelijk getest, zonder dat hij tot het uiterste moest gaan om een doelpunt te voorkomen. Het waren de Rossummers die in de 30ste minuut bijna op voorsprong kwamen, maar het schot van Van Benthem werd in de Bornse zestien meter door Chiel Kosterink geblokt. De aansluitende corner leverde niets op voor RSC. De Bornenaren probeerden het wel, kwamen ook een aantal keren via de vleugels door, maar konden niet echt gevaarlijk worden en in de 43ste minuut kwam RSC op 1-0. Een snelle uitbraak over de linkerkant van het veld verschafte Van Benthem wederom een kans en deze keer faalde hij niet. RSC stond verdiend op voorsprong en de Bornenaren konden er te weinig tegenoverstellen.

 

Rollen na de thee omgedraaid

Na rust toonde Borne aan over een enorme veerkracht te beschikken. Vanaf de aftrap waren de rollen dan ook omgedraaid. Borne was fel, liet de bal sneller rondgaan en won direct alle onderlinge duels. In de 63ste minuut was het Laurens Huitink die goed doorging en zijn schot nog via de doelman op de paal zag belanden, maar daarmee was de aanval niet voorbij want de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Dani Isho Toma die met een afgemeten voorzet Sander Toebes bediende. Toebes schatte de snelheid perfect in, hing al in de lucht en knikte het leer vanaf 10 meter afgemeten in de linkerhoek om zo de stand op 1-1 te brengen.

 

RSC bleek niet van slag en er brak een sterke fase aan van de ploeg van trainer Hans Bossink. Nu waren het de gastheren die de regie overnamen en met twee corners op rij dicht bij een treffer waren. Borne had het even lastig, het moest de Rossummers tegenhouden en bij balbezit toch het overzicht behouden. Vooral dat laatste deden de geelzwarten voortreffelijk. In de 78ste minuut werd een aanval van Rossum onderschept door Pieterson, die op zijn beurt direct diepte zocht. Het was Toebes die diep werd gestuurd en onderweg de meesprintende verdediger van zich af schudde en waar iedereen de bal in de rechterhoek verwachtte, ook de doelman, besloot Toebes dat niet te doen en verdween het leer achter de RSC-goalie. Deze 1-2 zou tevens de eindstand betekenen.

 

In verband met carnaval wordt er volgende week niet gevoetbald. Een week later, op zondag 18 februari, gaat Borne op bezoek bij VV Hengelo. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Soccer Camp laat voetballertjes stralen

Op de tweede dag van het jaarlijkse Heracles Soccer Camp lijken de weersomstandigheden...
13-08-2020

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020