ZV wint met 0-3 in en tegen Almelo
05-02-2018
GETERGD ZV BEWIJST ZICHZELF EEN GOEDE DIENST

ZV wint met 0-3 in en tegen Almelo

Vanaf de eerste minuut stond er een getergd ZV op het veld. De slechte wedstrijd afgelopen donderdag tegen 5e klasser Delden (1-3 verlies) én een weigering van Almelo om de wedstrijd zondag uit te stellen vanwege het carnavalsgala van de avond ervoor, misten hun uitwerking niet. ZV speelde als een hecht team en ging duidelijk voor de driepunter.

 

Almelo had een duidelijke tactiek: met hoge ballen de ZV-verdediging onder druk zetten en hun kopsterke spits in positie brengen. Maar de ZV-verdediging, met Jordy Kamphuis en Luuk Nijenhuis in het centrum en Hemmo Mulder en Bart Beld op de vleugels, gaf geen cadeautjes weg. Halverwege de eerste helft kwam ‘gelegenheids back’ Beld op de rechtervleugel door de Almelose verdediging en gaf een keiharde voorzet. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de attente Ramon van Os, die de 0-1 binnentikte. “Ik moest toch die kant op”, zei hij lachend. Almelo schakelde weer een tandje bij, maar verder dan een schot tegen de paal kwam het niet. En met de vele hoge ballen voor het doel had Myron Eleveld de juiste cursus gevolgd. Gewoon vangen dus. 0-1 werd dan ook de ruststand.

 

Tweede helft

De eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurde er weinig spannends in beide strafschopgebieden. Wel waren er de nodige opstootjes, maar deze werden door de prima leidende scheidsrechter uit Deventer simpel en duidelijk opgelost. Zo ongeveer midden in de tweede helft verdedigde Beld weer eens uit op zijn geliefde rechtervleugel en lanceerde met een diepe bal langs de zijlijn Thomas Klaasen, die de turbo erop gooide en de achterlijn bereikte. Hij trok de bal terug naar randje zestien meter, waar de inkomende Teun Besselink de bal strak in de rechterbovenhoek krulde. Een prachtige ploegontlading volgde.

 

Almelo probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar echte grote kansen werden er door hen niet meer gecreëerd. Wel volgde er nog een derde ZV-doelpunt. Bij een aanval over links en een hoge voorzet die werd uitverdedigd, knalde de naar voren gesnelde Kamphuis de bal op goal. Een Almelose verdediger hield de bal nog tegen, maar Robin Sonder, die net iets eerder bij de bal was dan de Almeloër, schoot heel gecontroleerd binnen. Eindstand: 0-3.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024