Storing door vernieling in Kulturhus
06-02-2018
GETUIGEN GEZOCHT DIE ROND 16.50 UUR MAANDAG IETS GEZIEN HEBBEN

Storing door vernieling in Kulturhus

Dinsdagmorgen is het Kulturhus in rep en roer. Internet is uitgevallen, de verwarming is van slag, liften, telefoon en verlichting functioneren niet zoals het moet. Er wordt met man en macht gewerkt om alles weer in orde te brengen. De oorzaak is een, waarschijnlijk moedwillig, uitgeschakelde hoofdschakelaar bij de achteringang van de theaterzaal, waardoor er een grote storing is ontstaan in het systeem.

 

Vaker grote en kleine vernielingen

Het vermoeden bestaat dat de daders jongeren zijn, die de laatste tijd vaker grote en kleine vernielingen aanbrengen in en rond het Kulturhus. De vernieling vond plaats rond 16.50 uur maandagmiddag en het Kulturhus vraagt of mensen rond die tijd wegrennende jongeren hebben gezien. “We hebben wel mensen gehoord”, vertelt Marijke Adams. “Maar voordat we ter plekke waren bleken ze weg te zijn.” De schadepost is aanzienlijk. “Heel vervelend allemaal. Degenen die dit hebben gedaan, hebben waarschijnlijk geen idee wat ze hebben aangericht.”

 

Inmiddels is er bij de politie melding gedaan van de vernieling en zal er onderzoek gedaan worden. Wellicht dat de bewakingscamera’s van het Kulturhus de daders in beeld hebben. “Ik hoop”, zegt Marijke, “dat de jongeren zich zelf melden. Sorry zeggen en dat ze zich niet bewust waren van de gevolgen van iets dat misschien uit een lolletje is gedaan.” (AJ)

 

Getuigen kunnen zich melden bij het Kulturhus (telefoon 074 – 2657200) of bij de politie (0900-8844)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
E. Jaspers — 07 feb 2018
Wel vreemd dat bij het uitzetten van een hoofdschakelaar ineens zoveel schade ontstaat. Dat er aan die schakelaar is gezeten is uiteraard niet goed te praten maar zoveel schade daardoor ?????🤔🤔🤔
Max de Mooij Sr. — 06 feb 2018
Het zou al veel schelen als de entrees en de directe omgeving van het Kulturhus regelmatig ook een beetje opgeruimd en schoongemaakt zouden worden. Een opgeruimde en schone omgeving nodigt immers minder uit tot vandalisme. Het goedbedoelde openluchtpodium aan de achterzijde het gebouw ligt er troosteloos bij. De entree vanuit de parkeergarage ziet er echt heel slecht uit. Een verbrijzelde ruit die al maanden met plakband bij elkaar wordt gehouden, vieze vloeren en verlichting in de lift die maar gedeeltelijk brandt helpen niet mee aan een verzorgde indruk. Ook de entree aan de voorzijde zit er vies uit. Gewoon elke dag een paar keer met bezem en dweil door deze ruimtes zou al veel verschil maken!

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024