Bekerwinst voor Borhave in Wognum
07-02-2018
BORNSE DAMES PLAATSEN ZICH VOOR KWARTFINALE NATIONALE BEKER

Bekerwinst voor Borhave in Wognum

In de Westfrieslandhal Bloesem in Wognum hebben de dames van Borhave dinsdagavond een fraaie winst geboekt op SEW. Het is de derde overwinning op de Friese ploeg. Anderhalve week geleden nog won Borhave thuis al voor de competitie met 31-25 van de Friese dames; gisteravond betrof het de achtste finale om de beker. Met een winst van 21-25 bereikten de Bornsen de kwartfinale.

 

In de competitie lijkt de ploeg uit West-Friesland af te stevenen op een plaats in de degradatiepoule. In de beker rekenden de gastvrouwen zich een kans toe het seizoen een positieve wending te geven. Borhave trad aan zonder de zieke Eva Seiger en kon ook geen gebruik maken van jeugdspelers vanwege examenperikelen. Het team uit Twente liet echter geen twijfel bestaan aan de bedoeling om verder te bekeren.

 

In de beginfase waren er veel missers, de scores waren zeldzaam. Doelvrouw Eslie Wissink wist zich in die fase te onderscheiden door onder andere drie strafworpen te stoppen. Na twintig minuten spelen was de stand slechts 8-8. Hierna trok Borhave langzamerhand het initiatief naar zich toe, de ploeg liep weg naar de 10-15 ruststand.

 

Topschutter Eline Ligtenberg

Na de pauze leek Borhave snel orde op zaken te stellen. Na twee minuten stond het 10-18. Maar door missers en fouten van Borhave kreeg SEW de kans de achterstand stapje voor stapje te verkleinen.

 

Halverwege de tweede helft was het 17-21 en nog steeds kwamen de gasten niet uit het foutenfestival. De thuisploeg rook de kans en kwam zes minuten voor het tijd tot op één doelpunt: 21-22. Een time-out van Borhave bracht de ommekeer bij de gasten. In de laatste minuten kregen de Twentse dames de wedstrijd volledig terug in handen. Ze liepen toen weg naar de 21-25, wat tevens de eindstand betekende.

 

Absolute topschutter gisteravond was Eline Ligtenberg (foto in de tekst); zij nam maar liefst 9 doelpunten voor haar rekening.

 

Zaterdag aanstaande, Carnavalszaterdag 10 februari, is promovendus Foreholte uit Voorhout (ZH) om 19.00 uur te gast in Borne. De loting van de kwartfinales is op maandag 12 februari. Deze worden gespeeld tussen 13 en 15 maart.

 

foto boven: © Herman Zandhuis; foto in tekst: © TG Films

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024